Prefectul judeţului Giurgiu a solicitat marţi instituţiilor abilitate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să demareze controale şi instruiri ale primarilor din toate cele 54 de localităţi în ceea ce priveşte pregătirea comunităţilor pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă ce pot interveni în caz de inundaţii.
„Să începem controale privind gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă şi să iniţiem şi instruiri la primăriile din localităţi pentru că sunt şi primari noi şi o atenţie deosebită să acordăm funcţionării staţiilor de desecare şi convenţiilor de exploatare, precum şi realizării şi întreţinerii şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale în localităţi”, a declarat marţi prefectul judeţului GiurgiuNina Carmen Crişu.

Potrivit specialiştilor din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor, trei sferturi din inundaţiile care se produc în judeţul Giurgiu sunt din băltiri provenite în urma unor ploi abundente şi mai puţin din cauza revărsărilor de ape. Reuniunea comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Giurgiu a fost iniţiată de Instituţia Prefectului deoarece, conform prognozelor meteo, se anunţă o primăvară cu precipitaţii abundente. AGERPRES