Surse bine informate din proximitatea Episcopului de Giurgiu ne-au informat despre o mutare ce se asteapta zilele urmoatoare la nivelui Episcopiei Giurgiului .

Episcopul de Giurgiu, Ambrozie Meleacă, ar urma sa paraseasca judetul nostru cel mai probabil pentru a merge la Buzau .

Daca e bine sau rau ca se intampla acest lucru doar Dumnezeu poate sa stie . Am sa ma abtin de la orice comentariu despre cariera Domniei Sale in cei sapte ani petrecuti in Judetul Giurgiu !

Din sutele de pagini de cerneala si miile pixeli pe net care s-au scris despre Ambrozie Meleacă , am sa ma opresc numai la ceea ce am gasit pe wikipedia :

Ambrozie Meleacă (n. 20 aprilie 1969, în Scorțeni, județul Prahova) este un episcop ortodox român, titular al scaunului episcopal al Episcopiei Giurgiului, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În anul 1990 a fost tuns în monahism la Schitul Crasna, iar în anul 1992 a fost hirotonit diacon, apoi preot. În anul 1996 a fost ales stareț al Schitului Darvari din București, iar tot în același an a obținut licența în teologie. În anul 1999 primește rangul de Protosinghel și obține un Master în teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Între 1999-2005 a făcut studii de Doctorat la Facultatea de Teologie a Universității din Salonic, iar în anul 2005 devine Doctor în Teologie. La 15 octombrie 2000 este ales Episcop-Vicar Patriarhal, iar în anul 2006 este ales Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Giurgiului.

In locul domnului Ambrozie Meleacă , episcop de Giurgiu ar trebui sa vina unul din cele doua nume vehiculate pe surse la ora actuala:

Favoritul in acest moment pentru aceasta functia de Episcop de Giurgiu se pare ca este Varsanufie Gogescu chiar daca in egala masura se vehiculeaza pentru acesta functie si numele de Iustinian Carstoiu niciunul dintre cei doi nefiind giurgiuvean.

Pana cand nu vom avea o informatie oficiala pastram la nivel de zvon stirea de mai sus . Vom reveni cu amanunte pe masura ce vom afla detalii despre acest eveniment .