„Sunt un copil vesel, cu poftă de viaţă, inteligent, cuminte şi ascultător, iar toamna mi-aş dori să mă întorc la grădiniţă, dar cu condiţia să mă fac bine.”

Asta este ceea ce spune şi gândeşte Andrei Ştefan Dumitru care la 3 ani şi 10 luni suferă de o formă gravă de cancer: tumoră malignă de mediasin posterior.

Tumora este una gigant de 25 de cm ce acoperă plămânul drept, iar doctorilor le-a fost frică să se atingă, ne-au declarat disperaţi marţi, 12 februarie, într-o conferinţă de presă părinţii micuţului Andrei, Luiza şi Mădălin Dumitru.

În 2012 pe 19 februarie, Andrei a fost internat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta unde i s-a infirmat primul diagnostic, de suspiciune TBC şi i se stabileşte un altul, de tumoare mediastinală în proces expansiv. La scurt timp Andrei este supus unei intervenţii chirurgicale la spitalul Marie Curie pentru o biopsie tumorală, şansele însă ca organismul să poată stopa înaintarea celulelor canceroase sunt infime. Sistemul imunitar este efectiv distrus, ne-a spus cu lacrimi în ochi tatăl său.

“Curele de citostatice i-au slăbit rezistenţa, în momentul de faţă nu se poate face radioterapie, nu-i permite vârsta şi zona afectată unde există tumora. Analize au mai fost făcute la spitalul Fundeni, la clinica Dominasana şi la Spitalul Victor Babeş, rezutatele fiind însă acelaşi.”

Plimbaţi de la un spital la altul părinţii micuţului Andrei bolnav de cancer au ajuns la capătul puterilor şi nu mai au resurse financiare, aceştia apelând la rude, la prieteni şi cunoştinţe ori oficialităţi. Andrei este internat acum la secţia de oncopediatrie din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, iar părinţii acestuia merg periodic la el:

„Pentru a-i menţine moralul şi a-l ajuta să înţeleagă faptul că este un copil normal.”

„În momentul ăsta nu mai avem bani nici să ajungem la el.”

„Am cheltuit tot ce se putea cheltui. Orice bani am avut am muncit pentru ei, simt că nu mai am soluţii.”

„În acest moment este necesar un transplant de celule stem, pentru a putea să continuăm şedinţele de citostatice, de asemenea trebuie să mergem cu Andrei la un tomograf şi aceasta presupune o noua cheltuială de 54 de milioane.”

Soţii Dumitru au făcut în cursul zilei de ieri dosare către CJ şi CL Giurgiu pentru a putea fi sprijiniţi financiar pentru a putea ieşi din această situaţie dramatică. Aceştia primesc în acest moment şi ajutorul necondiţionat al lui Marian Prodan, şeful galeriei echipei de fotbal Astra Giurgiu, cel care s-a implicat activ pentru salvarea micuţului Andrei Dumitru.

Soţii Dumitru fac un apel disperat către toţi giurgiuvenii şi oamenii de bine. Cei interesaţi pot ajuta trimiţând sume de bani în contul în lei RO45 BTRL 05301201 T88145 XX – titular de cont Dumitru Daniel Mădălin.

Cristina Rotaru
Costi Barbu http://www.stirigiurgiu.ro/cazul-disperat-al-unor-tineri-parinti-giurgiuveni/