Fostul deputat Dan Păsat cere trimiterea dosarului în care este judecat pentru şantaj de la instanţa supremă la Judecătoria Sectorului 1, pe motiv că nu mai este parlamentar, procurorul DNA susţinând că procesul trebuie să rămână la ICCJ pentru că unele fapte au fost comise prin prisma funcţiei. În mod similar, Dan Voiculescu a cerut , după ce şi-a dat demisia din Senat, declinarea dosarului privatizării ICA, la Tribunal.

Instanţa supremă a reluat vineri dezbaterile în dosarul în care fostul deputat Dan Păsat este judecat pentru trei infracţiuni de şantaj şi pentru şapte operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o persoană o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau bunuri. Magistraţii instanţei supreme au constatat că Dan Păsat a transmis prin poştă la dosar o cerere prin care solicită declinarea judecării cazului la Judecătoria Sectorului 1, pe motiv că nu mai are mandat de parlamentar după alegerile din decembrie 2012.

Nu mai este parlamentar

Avocaţii lui Păsat au arătat în faţa instanţei că, după întocmirea listei oficiale a noilor aleşi, în 19 decembrie 2012, Dan Păsat nu mai figurează ca parlamentar şi astfel se impune declinarea judecării dosarului în favoarea altei instanţei. Aceştia au precizat că faptele de care este acuzat Dan Păsat nu au fost comise prin prisma funcţiei deţinute şi astfel nu mai este atrasă competenţa instanţei supreme de judecare a acestei cauze.

DNA se opune declinării

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată s-a opus cererii de declinare a competenţei de judecare a acestui dosar, arătând că o serie de fapte au fost comise de Dan Păsat folosindu-se de funcţia de parlamentar pe care o deţinea. Acesta a mai spus că, dacă s-ar decide declinarea, nu Judecătoria Sectorului 1 ar fi competentă să judece acest caz. Instanţa supremă a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă va continua judecata în acest dosar sau îl va declina altei instanţe.

Două acuzaţii de şantaj

Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 8 aprilie 2011. În acelaşi dosar sunt judecaţi Constantin Marin, pentru două infracţiuni de şantaj şi Vasile Preda, primar al comunei Vărăşti, judeţul Giurgiu, pentru mărturie mincinoasă. Potrivit DNA, în perioada octombrie – noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, ar fi ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, doi reprezentanţi ai firmei Agro Clas SRL Teleorman, iar în 29 octombrie 2009 a exercitat acte de violenţă asupra acestora. Ameninţările vizau integritatea fizică a celor doi reprezentanţi ai firmei sau a membrilor familiilor acestora, pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.

Citiţi mai mult: SINDROMUL DAN VOICULESCU. Dan Păsat cere trimiterea dosarului de şantaj la judecătorie, pentru că nu mai este parlamentar! – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/sindromul-dan-voiculescu-dan-pasat-cere-trimiterea-dosarului-de-santaj-la-judecatorie-pe-102284.html#ixzz2KO1vYO1a
EVZ.ro