Deputatul PP-DD solicită Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) declanşarea unei anchete pe marginea scandalului izbucnit la sud de Dunăre legat de interzicerea vânzării cărnii de pui injectată cu apă şi recomandă populaţiei să verifice cu atenţie produsele alimentare pe care le cumpără şi le consumă.

‘Consumul masiv de carne de pui cu conţinut de apă mai mare de 4,5% ar putea produce efecte nedorite pentru organismul uman, riscuri pe care oficialii ANSVSA ar trebui să le prezinte oamenilor. Nu în ultimul rând, giurgiuvenii, în special, şi românii, în general, au suferit prejudicii nedorite ale bugetelor personale, prin achiziţionarea unor produse neconforme standardelor de calitate. ANSVSA trebuie să verifice situaţia menţionată, cu atât mai mult cu cât anul trecut în România s-au consumat 6 de tone de carne albă, adusă de la sud de Dunăre, iar unele produse de acest tip conţineau chiar 25% apă. Practic, la fiecare un kilogram de pui cumpărat, românii au pierdut un sfert din banii cheltuiţi, fapt care nu trebuie trecut cu vederea, în condiţiile în care populaţia ţării o duce tot mai prost’, a subliniat deputatul Liliana Ciobanu.

Parlamentarul de Giurgiu consideră că stocul de pui injectaţi cu apă ar trebui urgent eradicat, pentru a fi evitate orice riscuri care ar putea duce la îmbolnăvirea consumatorilor. ‘Dincolo de hotărârea Guvernului bulgar de a interzice vânzarea cărnii de pui injectată cu apă, consider că autorităţile sanitar-veterinare din România trebuie să declanşeze de urgenţă o anchetă. Voi adresa o interpelare parlamentară pe această temă conducerii ANSVSA, cu atât mai mult cu cât niciun oficial al instituţiei nu a exprimat vreun punct de vedere cu privire la consumul de carne de pui injectaţi cu apă’, a conchis deputatul PP-DD.

Biroul de Presă al deputatului PP-DD de Giurgiu, Liliana Ciobanu

5 februarie 2013

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/173995-Comunicat-de-pres-Liliana-Ciobanu-PPDD.html