Magistraţii Tribunalului Giurgiu au amânat pentru 29 aprilie judecarea pe fond a procesului în care Ionuţ Tănăsoaia este acuzat de lovituri care au cauzat moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Dosarul lui Ionuţ Tănăsoaia va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu, iar la cel de-al patrulea termen, de luni, magistraţii au dispus din nou amânarea, pentru 29 aprilie, din cauza neprezentării la proces a apărătorilor părţii vătămate, respectiv mama sportivului, Olamae Hardy, care nu a confirmat citaţia.

În acest dosar, mama sportivului, Olamae Hardy, s-a constituit parte vătămată, în timp ce Consiliul Local al Municipiului Giurgiu şi Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, unde Hardy a încetat din viaţă, sunt părţi civile.

De asemenea, în 18 martie Tribunalul Giurgiu va lua în discuţie prelungirea arestării preventive a lui Ionuţ Tănăsoaia, care în prezent se află în arestul Poliţiei Giurgiu.

La 11 septembrie 2012, instanţa supremă a decis definitiv ca dosarul lui Ionuţ Tănăsoaia să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind astfel desfiinţată. Dosarul a mai avut trei termene la Tribunalul Giurgiu, anul trecut, în 9 octombrie, 31 octombrie şi 10 decembrie, însă judecarea cazului a fost amânată.