Prevederea legată de participarea la şedinţa de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii în materie civilă va intra în vigoare la 15 februarie, odată cu noul Cod de procedură civilă, precizează Ministerul Justiţiei (MJ).

„Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.4/2013 a fost stabilită data de 15 februarie pentru intrarea în vigoare a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură civilă. Pe lângă stabilirea acestei date, au fost reglementate şi o serie de alte măsuri, inclusiv în domeniul medierii. În ceea ce priveşte participarea la şedinţa de informare obligatorie cu privire la avantajele medierii, ordonanţa de urgenţa menţionată stabileşte că, în materie civilă, această dispoziţie urmează să intre în vigoare odată cu noul Cod de procedură civilă, adică la 15 februarie 2013”, arată MJ, într-un comunicat de vineri.

Potrivit MJ, în mod similar prorogării până la data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă a dispoziţiilor menţionate referitoare la…  articolul integral pe http://www.mediafax.ro/social/participarea-la-sedinta-de-informare-obligatorie-privind-medierea-in-civil-din-15-februarie-10538548