Prin noul regulament de organizare şi funcţionare al cimitirelor din municipiul Giurgiu, adoptat, joi, de Consiliul Local, edilul oraşului – Nicolae Barbu, a impus o taxă de 10 lei pentru tras clopotul, măsură care a generat reacţii vehemente din parte unor consilieri locali.

„De unde poţi ştii dacă clopotul este tras pentru tine sau pentru altcineva? Cum poţi semna un contract cu un mort?”, a reacţionat cu umor negru un consilier local. În sedința de ieri, primarul Giurgiului, „garantat” de Dan Diaconescu, Nicolae Barbu, cu sprijinul consilierilor PP-DD, dar şi al unora din PSD, a impus tarifele pentru servicii prestate de firma Consiliului Local – „Întreţinere Peisagistică a Spațiilor Verzii”, în cimitirele din oraş, care „vor fi indexate cu indicele de inflaţie sau actualizate dacă prețurile materialelor sau manopera o impun”. De acum înainte, giurgiuvenii vor achita 250 de lei pentru concesionarea unui loc de înhumare pentru 40 de ani sau 54 de lei pentru un loc de veci concesionat pe şapte ani.

Pentru înhumare sau dezhumare se va achita 80 de lei şi 68 de lei pentru înhumare în groapa zidită. Printre cele mai aberante tarife impuse giurgiuvenilor care deţin loc de veci este…  articolul integral pe http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/pentru-cine-bat-clopotele-in-giurgiu-88971