Prefectul judeţului Giurgiu a solicitat joi, şefilor serviciilor deconcentrate să găsească soluţii, chiar prin implicarea angajaţilor, pentru a se crea un stoc de apă şi alimente neperisabile la nivelul judeţului Giurgiu pentru situaţii de urgenţă motivând că iarna nu a trecut iar primăvara se anunţă ploioasă şi este posibil să apară inundaţii.
„Vă rog să vă implicaţi, poate chiar solicitând sprijinul angajaţilor despre care ştiu că au salarii mici, dar pot oferi o sticlă de apă şi o conservă, pentru a face un stoc de apă şi alimente neperisabile la nivelul judeţului pentru că iarna nu a trecut şi se anunţă o primăvară ploioasă şi pot apărea inundaţii. Nu vă cer aiurea aceste stocuri pentru că în această iarnă, când circulaţia a fost oprită la frontieră din cauza zăpezii nu am avut apă şi ceai pentru şoferi decât pentru o seară şi acestea au fost asigurate din rezervele noastre, ale Prefecturii şi prin implicarea filialei de Cruce Roşie Giurgiuşi, deşi avem mai multe fabrici de pâine în judeţ, nimeni nu s-a oferit să ne dea o pâine”, a declarat, joi, în cadrul Colegiului Prefectural, prefectul judeţului Giurgiu, Nina Lavinia Crişu.

Ea a solicitat şefilor de la deconcentrate ca în aproximativ o săptămână să rezolve această problemă. Totodată, prefectul judeţului Giurgiu a spus că va menţine colaborarea cu autorităţile bulgare la frontieră şi pe viitor pentru că în această iarnă a funcţionat la frontieră un protocol între autorităţile române şi bulgare de informare, sprijin şi intervenţie, în cazul situaţiilor create de condiţiile meteo. AGERPRES