Unui vicepreşedinte ai CJ Giurgiu şi altor doi consilieri judeţeni din cadrul aceluiaşi organism le-au încetat luni mandatele de consilieri înaintea expirării duratei normale a mandatelor după ce primul a intrat sub incidenţa unui raport al ANI, iar ceilalţi doi şi-au ocupat mandatele de parlamentari deGiurgiu în urma alegerilor din decembrie 2012.
Consilierii judeţeni au constatat luni, prin vot, în cadrul unei şedinţe ordinare, încetarea de drept a calităţii de consilieri judeţeni înainte de expirarea duratei normale a mandatelor în cazul consilierului judeţean( n.r. unul dintre foştii prefecţi ai judeţului), Cristian Marciu şi cel care deţinea şi funcţia de vicepreşedinte al CJ Giurgiu din partea USL şi în cazul lui Teodorescu Ioan Viorel din partea PNL şi a Lilianei Ciobanu din partea PP-DD care au obţinut mandate de deputaţi de Giurgiuîn urma alegerilor din decembrie 2012.

Dacă în cazul ultimilor doi consilieri judeţeni încetarea mandatelor a avut loc în urma ocupării funcţiilor de parlamentari de Giurgiu, în cazul lui Cristian Marciu decizia a fost luată în urma unui raport al ANI prin care a fost constatat faptul că în mandatul 2008-2012, acesta nu a respectat prevederile legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţii publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. În context, ANI a demonstrat faptul că o societate cu capital privat la care Marciu avea calitatea de asociat unic şi funcţia de persoană fizică autorizată a încheiat contracte de prestări servicii cu instituţii publice aflate în subordinea CJ în valoare de 17.509 lei.
În conformitate cu prevederile Legii 393/ 2004 privind statutul aleşilor locali, calitatea de consilier încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului şi acesta nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie trei ani de la încetarea mandatului. Cristian Marciu a recunoscut şi cu alte ocazii că în mandatul trecut şi-a exercitat funcţia de diriginte de şantier pentru unele lucrări ale CJ la Spitalul Judeţean Giurgiu. Consiliul Judeţean Giurgiu are 30 de consilieri judeţeni aleşi, locurile celor trei declarate luni vacante urmând să fie ocupate de următorii pe listele partidelor din care fac parte. AGERPRES