Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, subinspector Alexandra Popescu, lucrătorii instituţiei au depistat, pe braţul Borcea al fluviului Dunărea, doi bărbaţi care au capturat un morun de aproximativ trei metri şi o greutate de peste 200 de kilograme.

„Cei doi au fost identificaţi de poliţiştii de frontieră ai Sectorului P.F. Feteşti, judeţul Ialomiţa, şi ai Serviciului Teritorial P.F. Călăraşi, din cadrul ITPF Giurgiu, care au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă. Ei au fost găsiţi pe braţul Borcea al fluviului Dunărea, la kilometrul 35, într-o barcă pescărească. Este vorba despre doi români – Costel E. şi Gheorghe N., în vârstă de 22, respectiv 39 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Ialomiţa. Aceştia capturaseră, cu ajutorul unor plase de pescuit un morun de trei metri şi având o greutate de aproximativ 200 de kilograme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, subinspector Alexandra Popescu.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi au fost duşi la pontonul de acostare al Poliţiei de Frontieră Feteşti pentru continuarea cercetărilor sub acuzaţia de braconaj.

Peştele capturat de cei doi ialomiţeni urmează să fie redat mediului acvatic, după ce lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu îi vor implanta un cip de monitorizare.