Presiuni şi trafic de influenţă de la nivel local până la cel mai înalt nivel în dosarul celei mai mari evaziuni fiscale instrumentate de procurorii DIICOT. Fiica şi ginerele fostului senator Cezar Măgureanu erau mână-n mână cu directori ai Gărzii Financiare Bucureşti şi Giurgiu. Aceştia îi sfătuiau cum să-şi pună în ordine contabilitatea, astfel încât să-i păcalească pe inspectorii fiscali care veneau în control.

Acesta este scandalul care l-a făcut celebru pe fostul senator Cezar Măgureanu, în urmă cu peste un an şi jumătate: prezenţa demnitarului la o petrecere a interlopilor din Giurgiu. Anul trecut, întreaga familie a lui Cezar Măgureanu a devenit cunoscută după ce procurorii DIICOT au scos la iveală o evaziune fiscală cu produse alimentare de peste 40 de milioane de euro anual.

Un dosar care are zeci de volume de interceptări, din care nu lipsesc nici membrii familie fostului senator. Alexandra Măgureanu, mezina familiei, desi nu a fost pusă sub învinuire, era cea care o punea în legătură pe sora ei, Raluca Găzdan, învinuită în dosar, cu diverşi directori din cadrul Gărzii Financiare.

Iată câteva interceptări ale DIICOT, obţinute de Money TV:

 

ALEXANDRA OANA MĂGUREANU: M-a sunat Nadia (Nadia Păcală – director în cadrul Gărzii Financiare Bucureşti), neapărat să mă duc la ea acasă….

 

RALUCA GĂZDAC: Eu nu pot să mai plec înspre Bucureşti. Adrian (Găzdac n.r.) trebuie să ajungă neapărat măcar el la fată, dar vreau să te duci cu el. Că lui îi este ruşine singur şi nu o cunoaşte suficient şi să mergeţi amândoi.

 

După ce au aflat că sunt în vizorul anchetatorilor învinuiţii din dosar au început să discute codificat.

 

„PELERINAJ” LA DIRECTOAREA GĂRZII FINANCIARE BUCUREŞTI

 

ADRIAN GĂZDAC: În „pelerinaj” ai fost?

 

ALEXANDRA MĂGUREANU: Ăăă… nu, că nu e.

 

ADRIAN GĂZDAC: Da e bine la „preot” acolo? Adică „preotul” mai e bolnav? E bine?

 

ALEAXNDRA MĂGUREANU: Nu prea pricep eu ce-mi zici tu.

 

ADRIAN GĂZDAC: Păi nu zicea, mă, femeia aia de la „biserică” aseară că „preotu” e cam bolnav?

 

Potrivit anchetatorilor, Cezar Măgureanu ar fi încercat să facă presiuni la nivel înalt pentru ca firmele fiicei celei mari să nu mai fie controlate. Astfel, în dosar a fost vehiculat inclusiv numele lui Sorin Blejnar, şef al Fiscului la vremea respectivă, precum şi numele unor miniştri şi deputaţi: Gheorghe Ialomiţianu şi Alin Popoviciu. Pe de altă parte, Adrian Găzdac primea asigurări atât de la socrul lui, cât şi de la cumnata lui că lucrurile sunt sub control:

 

„N-AU CE SĂ-ŢI FACĂ”

 

„A zis prietena mea că eşti tare şi că n-au ce să îţi facă….şi că le-ai dat la m… că nu îţi găsesc nimic”.

 

În luna iulie a anului trecut, procurorii DIICOT au reuşit să destructureze cea mai mare reţea de evaziune fiscală, care ar fi prejudiciat statul cu peste 40 de milioane de euro anual. În urmă cu două zile, dosarul a fost finalizat, iar cei 53 de învinuiţi au fost trimişi în judecată, o parte dintre aceştia în stare de arest preventiv.