Acordul de mediu, publicat pe site-ul APM Giurgiu, poate fi consultat până luni, 21 ianuarie

Transgaz a anunţat ieri că subtraversarea fluviului Dunărea de conducta de gaze Giurgiu – Ruse se va face începând din satul Comaşca, comuna Oinacu, judeţul Giurgiu, proiectul putând fi consultat până la data de 21 ianuarie pe site-ul APM Giurgiu.
„SNTGN Transgaz SA (…) anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Subtraversări fluviu Dunăre în vederea interconectării sistemelor de transport gaze naturale din România şi Bulgaria” propus a se realiza în sat Comaşca, comuna Oinacu, judeţul Giurgiu şi fluviul Dunărea”, se arată în anunţul publicat ieri pe site-ul instituţiei.
La sfârşitul lunii octombrie, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, anunţa că până la sfârşitul acestui an conducta de gaze Giurgiu-Ruse ar putea fi finalizată şi că această conductă va face parte din Nabucco.
Conducta va avea o capacitate maximă de transport de 1,5 mld. mc/an, iar capacitatea minimă de transport de 0,5 mld. mc/an.
Valoarea totală estimată a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinanţare europeană) este de 23.823.836 euro, din care Transgaz va plăti 10.093.952 euro, iar Bulgartransgaze AD 13.729.884 euro.
Proiectul de interconectare Bulgaria – România, pe direcţia Giurgiu- Ruse, urmăreşte creşterea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a României şi Bulgariei prin diversificarea surselor de gaze naturale destinate României şi Bulgariei, asigurarea continuităţii şi siguranţei livrărilor de gaze naturale către consumatorii rezidenţiali şi industriali în cazul apariţiei unor situaţii de criză în alimentarea celor două ţări cu gaze ruseşti.
Bulgaria a demarat, în a doua parte a lunii august 2012, lucrările de construire a interconectorului între reţelele de gaze naturale ale Bulgariei şi României.