Doi cetăţeni bulgari care rămăseseră înzăpeziţi pe un drum judeţean, în dreptul localităţii Radu Vodă din judeţul Giurgiu, au fost salvaţi, miercuri seară, de pompieri după mai mult de cinci ore şi transportaţi la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj de pompieri militari, însoţit de un utilaj de deszăpezire, s-a deplasat în localitatea Radu Vodă, unde rămăseseră înzăpeziţi cei doi cetăţeni bulgari.

„O autospecială pentru transport personal şi victime multiple a fost detaşată de la ISU Dolj la ISU Giurgiu, precum şi şase pompieri au intervenit pentru a salva doi cetăţeni bulgari rămaşi înzăpeziţi de mai bine de cinci ore pe DJ 503, în dreptul localităţii Radu Vodă. Persoanele salvate au fost transportate de echipajul ISU Giurgiu la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Judeţean Giurgiu, starea lor fiind stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, lt. Gabriela Olexiuc.

Conform unui comunicat al ISU Giurgiu, decizia de a solicita o autospecială de la ISU Dolj a venit ca urmare a prognozei meteorologice pentru perioada următoare.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de miercuri, ora 2.00, până joi la ora 20.00, în Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 – 70 de kilometri la oră.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.