La Giurgiu, antrenorul Nicolo Napoli a mai păstrat doar cinci dintre titularii folosiţi în campionat, cu CFR Cluj, iar CS Turnu Severin a fost învinsă cu 5-1 de Astra. Scorul a căpătat proporţii la mijlocul reprizei secunde, când defensiva oaspeţilor s-a întrecut în gafe. Echipa severineană a început surprinzător de bine meciul, iar, în minutul patru, şutul lui Sergiu Arnăutu a fost respins în corner de Silviu Lung Jr. Elanul oltenilor s-a tăiat în minutul 10, când Distefano l-a întors pe Pătraşcu şi a înscris, cu un şut din şapte metri.

Patru goluri în 11 minute

Echipa lui Napoli nu s-a demoralizat şi, în minutul 20, Vancea a centrat perfect pentru Olah, iar egalarea a venit de la mijlocaşul de 32 de ani, singurul component al Severinului care ajunsese până în finala Cupa României, în 2003 şi 2007, cu FC Naţional şi Poli Timişoara, ambele pierdute cu Dinamo (1-0), respectiv Rapid (2-0). Cu Astra, actuala echipă a lui Olah a fost învinsă cu 5-1. La pauză, scorul a fost egal, însă gazdele au ratat de la punctul cu var, prin Budescu, în minutul 39, care a tras în bara laterală, după ce arbitrul a acordat destul de uşor penalti la intervenţia lui Mitic.
Oaspeţii au replicat prin Vancea, dar Lung a respins în corner. Budescu a mai lovit bara şi în minutul 55, cu un şut de la 20 de metri. În minutul 60, Moutinho putea să aducă Severinul în avantaj, dar balonul a fost respins, din nou, în corner, de Lung. La faza următoare, Dandea a trimis şi el cu capul, însă portarul a fost la post.

Napoli, dezamăgit de proporţiile scorului

Finalul a fost unul de coşmar pentru nou-promovata din Oltenia, care a primit trei goluri în decurs de doar cinci minute. Dezastrul a pornit de la gafa ivorianului Barry Kader, din minutul 68. Aflat la debutul pentru CS Turnu Severin, jucătorul de bandă stânga, testat în vară şi de Pandurii, a pierdut balonul, Distefano a recuperat, a centrat pentru Takayuki, iar balonul şutat de japonez, cu pământul, l-a depăşit pe Marinescu. Peste doar două minute a venit rândul lui Dandea să gafeze, iar Budescu a marcat. Acelaşi Budescu a profitat de defensiva aeriană a oaspeţilor şi a izbutit dubla, iar scorul final l-a stabilit, în minutul 79, Yahaya, care a trimis în poartă balonul respins în faţă de neinspiratul Marinescu, portar antrenat la Severin de Tibi Lung, fratele lui Silviu Jr. Ultima ocazie i-a aparţinut nou-intratului Alex Giurgiu, dar portarul Astrei a mai avut o intervenţie miraculoasă şi partida s-a încheiat cu scorul de 5-1 pentru echipa mutată recent la Giurgiu.
“Sunt dezamăgit din cauza scorului. Am făcut o primă repriză bună, încheiată la egalitate. Nu cred că a fost penalti la Mitic. Am început bine şi partea secundă, am ratat două ocazii. Silviu Lung a apărat excelent, după care noi am făcut cadou două mingi adversarilor şi am primit două goluri. Până la final am mai greşit multe pase. Obiectivul nostru nu era Cupa României, dar îmi doream să facem un meci bun, înaintea partidei de la Pandurii. Ne concentrăm pe campionat. Încercăm să facem cât mai multe puncte în tur, iar în iarnă vedem”, a spus Napoli.
Anul trecut, echipa Severinului, aflată în Liga a II-a, a  fost eliminată tot în optimi, de Dinamo, care s-a impus cu 5-0. Severinul a ratat calificarea în sferturile Cupei României şi în actuala ediţie, unde n-a mai jucat din 1948, când a fost învinsă de CFR Timişoara.