Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, după suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu de către Parlament, că îşi va exercita mandatul de interimat la Cotroceni, explicând că o va face cu „responsabilitate şi discreţie”.

„Pe perioada mandatului interimar, voi proceda ca orice om normal, fac deosebirea şi o voi face toată perioada între un preşedinte ales şi unul interimar”, a mai spus Antonescu.

El a menţionat că, potrivit Constituţiei, preşedintele Senatului îndeplineşte atribuţiile preşedintelui României fără a fi, cu toată greutatea cuvântului, preşedintele României.

„Sunt conştient de acest lucru şi voi căuta, o spun de acum, să limitez la minimum chiar folosirea prerogativelor prevăzute în Constituţie pentru intermar, pentru, din punctul meu de vedere, până la 29 iulie, până când poporul român nu îşi va spune cuvântul, nu avem o situaţie definitivă”, a mai arătat Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că locul unde se va exercita această îndatorire publică nu are importanţă, dar că va fi Cotroceniul, pentru că nu se poate altfel.

Preşedintele interimar a mai spus că nu are niciun fel de nerăbdare să dea buzna la Cotroceni.

„Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ce trebuie făcut, până în 29 iulie, pe perioada mandatului de interimat”, a mai declarat Crin Antonescu.