Cred ca am ajuns in politica la o limita care ne forteaza sa spunem stop ! STOP ! Politica ar trebui sa fie o competitie intre oameni nu intre animale.

Politica ar trebui tratata cu sportivitate. Putem sa ne imaginam polticienii ca pe niste sportivi ? Va propun acest exercitiu de imaginatie . Putem privi campania electorala ca pe o lupta  intre doi boxeri ? Ca in mecurile lui Bute ! De cand se bate gongul de inceput si pana la cel de final concurentii  lupta tactic sau ca niste batausi pentru a obtine victoria mult dorita ! Dar, dupa ce meciul se termina lupta trebuie oprita ! STOP ! Acum construim nu ne mai luptam! Uitam campania, lasam ura, uitam loviturile, atacurile, jignirile si ne apucam sa construim ! Castigatorii construiesc pentru oras, pentru judet, pentru tara, invinsii isi construiesc o imagine mai buna pentru urmatoarea competitie !

Sunteti politicieni nu mafioti !  Am uitat de mult asta !  Am uitat cu totii sa mai fim oameni!  Adversarul tau politic este fiul cuiva, iubitul unei persoane, tatal cuiva, si prietenul unor oameni care sufera, fara sa fie vinovati, numai pentru ca cel drag lor a indraznit sa intre intr-o competitie politica !

In campania de la locale am sustinut candidatii in care cred: – Lucian Iliescu si Vasile Mustatea. Pentru asta am lansat atacuri dure si catre dl Barbu si catre dl Beianu. Mai multi gazetari au scris despre candidatii sustinuti de mine si despre mine lucruri urate. Era firesc ! Era campanie ! Campanie inseamna sa ne luptam. Dar cand se termina trebuie sa ne oprim ! Sa redevenim oamenii de dinainte ! Ce este in campanie ramane in campanie ! Nu toti inteleg asta !

M-a durut sa citesc lucruri urate scrise despre mine de Gim dupa ce campania se terminase ! Probabil a primit ordin sa faca asta . Dupa campanie trebuia sa redevenim  prieteni, vecinii, concetatenii care am fost candva ! Dupa campanie nu ne mai luptam ! Am invatat asta de la Lucian Iliescu ! Omul acesta are un suflet mare ! TOTI contracandidatii sai care au pierdut competia electorala impotriva dumealui au primit un loc de munca in scurt timp de la Lucian Iliescu ! Putini oameni au remarcat asta . Poate si pentru ca multi  ” recuperati”  au preferat sa stea in umbra, sa isi pastreze un loc caldut, in loc sa iasa la lupta pentru cel care le-a dat o paine atunci cand toti ii priveau ca pe niste invinsi !

Politica nu are reguli ! Dar ar trebui sa aiba umanitate!  Iar noi am incetat sa ma vedem asta de mult !

Cu cat avem televizoarele mai mari cu atat vedem mai putin din adevar !

Si,mai grav de atat, uitam sa fim oameni !

Mediator Pepi Mustateanu