Referitor la articolul:

’’DEZVALUIRI: DUMITRU BEIANU CERCETAT DE DNA!!!’’, aparut joi 07.06.2012 pe site-ul GIURGIU-NET.RO, sub semnatura by admin,

 

S.C. IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. va solicita sa publicati urmatorul DREPT LA REPLICA:

1. In ceea ce priveste afirmatia ca ’’Beianu si Pascu sunt acuzati de fals in inscrisuri oficiale, uz de fals, abuz in serviciu, luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta. Totodata Dumitru Beianu mai este acuzat ca a primit foloase materiale de la Iridex pentru a-si acoperi costurile campaniei electorale.’’, precizam ca pana la aceasta ora nu ni s-a adus la cunostinta, sub nicio forma legala, despre existenta pe rolul DNA a vreunei plangeri avand ca obiect acuzatiile mai sus mentionate, afirmatiile respective fiind nefondate.

2. In articolul mentionat se prezinta un clasament fals, respectiv, citam ’’ (…) ca pe primul loc sa se situeze oferta Eco Sud SRL cu 89,51 puncte, pe locul doi- Girexim Universal Pitesti cu 74,52 puncte si pe ultimul loc- Iridex Group Import Export cu doar 41,10 puncte.’’. Precizam ca nu cunoastem acest clasament si nici documentele oficiale care l-ar confirma. Ierarhia prezentata contrazice intregul fond si concept al articolului neavand nicio legatura cu cea oficial comunicata conform legislatiei din materia achizitiilor publice. Sursa care a furnizat aceste informatii catre GIREXIM UNIVERSAL S.A. si implicit catre autorul articolului nu este o sursa oficiala si credibila, acuzatiile si informatiile din respectivul articol fiind false. Publicarea unor astfel de informatii false si denigratoare s-a facut  in scop evident electoral cu grave consecinte atat in ceea ce priveste imaginea grupului IRIDEX (si a actionarilor acesteia) cat si in ceea ce priveste dezinformarea crasa si josnica a populatiei despre licitatia publica la care face referire.

Atribuirea contractului de concesionare “Servicii de operare a Centrului de Management Integrat a Deseurilor in judetul Giurgiu” este un proiect european a carui derulare este suspendata cu evidenta rea credinta si in scopul deturnarii respectivelor fonduri catre aceasta societate, fara experienta in domeniu, probabil manipulata in scopuri politice dar in detrimentul vadit al populatiei, fortata astfel sa suporte costuri mari pentru servicii de proasta calitate, deservind fara voie jocurile politice ale GIREXIM UNIVERSAL S.A. si ale partidului politic  pe care il deserveste fara scrupule.

3. Referitor la valoarea redeventei anuale de 900.000 lei/an oferita de IRIDEX (fata de 1.271.547 lei/an oferita de GIREXIM.) si a tarifelor (61,5 lei/tona oferit de IRIDEX fata de 95 lei/tona oferit de GIREXIM) precizam informatiile prezentate in articol sunt false si grosier denaturate in acelasi scop meschin de dezinformare. Oferta IRIDEX a indeplinit toate cerintele de calificare impuse prin Documentatia de atribuire, oferta sa fiind de departe cea mai avantajoasa comparativ cu celelate doua candidate (GIREXIM si ECO SUD), rezultatul procedurii fiind indubitabil corect.

In documentele aflate la dosarul achizitiei se mentioneaza explicit ca la Depozitul Fratesti se depoziteaza 34000 tone/an, iar redeventa minima trebuia calculata pentru acesta cantitate si nu pentru 16.000 de tone/an (tarif dublu pentru jumatate di cantitatea estimata) asa cum a ofertat GIREXIM. Acest ofertant a dat propria interpretare cerintelor din Documentatia de atribuire, urmarind avantaje financiare necuvenite si ilegale.

Redeventa mare propusa de GIREXIM cu incalcarea  cerintelor de calificare si selectie, este in mod fals prezentata ca avantajoasa speculandu-se lipsa de cunostintelor in domeniu a populatiei. Redeventa  nu este un castig ci este o cheltuiala pentru viitorul operator al Centrului de Management Integrat al Deseurilor, acesta cheltuiala urmand sa se recupereze din tariful suportat in final de populatie. Astfel, o redeventa mare presupune un tarif mai mare, iar o redeventa mica un tarif mai mic, oferta IRIDEX fiind cea mai avantajoasa din toate punctele de vedere ceea ce a deranjat in mod evident pe GIREXIM, partidul politic sustinut de acesta societate, precum si pe „o anumita parte a presei”.

4. Afirmatiile facute in articol in sensul ca ’’ (...) Raportul procedurii si Comunicarea (…) au fost elaborate de catre “specialistii” Iridex (…)’’ precum si ca ; ’’  (…)Dumitru Beianu (…) a permis reprezentantilor Iridex accesul la datele care sunt confidentiale din dosarul achizitiei publice inainte de a se stabili rezultaul final de Comisia de evaluare”, iar ’’ (…) In schimbul facilitatii accesului Iridex la informatii confidentiale din dosarul achizitiei publice, Beianu Dumitru a obtinut foloase materiale care ii sunt necesare pentru a acoperi costurile campaniei electorale”, aratam ca acestea sun afirmatii false, nefondate, societatea noastra neavand niciun fel de implicare in evaluarea ofertelor, redactarea comunicarii rezultatului sau in orice alta forma de contact cu Autoritatea contractanta, Comisia de evaluare si /sau alte persoane implicate, cu exceptia procedurilor legale de participare la licitatie impuse ofertantilor si/sau decurgand din aceasta calitate (de ofertant).

5. Prin afirmatia facuta in articolul mentionat potrivit careia:’’Pascu este abonat la banii publici’precizam ca grupul IRIDEX activeaza in domeniul gestionarii deseurilor din anul 2001, fiind constant implicat in proiecte de mare anvengura la nivel national si international, proiecte pe care le-a dus intodeauna la bun sfarsit cu profesionalism si responsabilitate, fiind un nume prestigios in mediul de afaceri la nivel national si international spre deosebire de GIREXIM UNIVERSAL S.A. care este o societate fara niciun istoric in domeniu si care se manifesta virulent si pagubos in acest domeniu.

Conform ofertei depuse, aceasta societate nu  poate dovedi o experienta similara si nu poate sa-si sustina singura activitatea ce face obiectul licitatiei, fiind sustinuta de societati straine necunoscute pe piata romaneasca.

Fata de toate celelalte acuzatii si insinuari, vadit nefondate, urmeaza ca institutiile competente cu solutionarea plangerilor formulate de catre GIREXIM UNIVERSAL S.A. sa pronunte, IRIDEX rezervandu-si dreptul de a informa in mod corect populatia judetului Giurgiu despre aceste solutii prin mijloace mass-media (presa si audio-vizual) alltele decat cele locale si aservite.

In consecinta, va solicitam sa publicati prezentul Drept la Replică, iar informaţiile mincinoase cuprinse in respectivul articol sa fie corectate pe baza unei documentari jurnalistice profesioniste. In caz contrar, ne vom adresa instanţelor competente pentru a ne apăra dreptul la imagine.

 

S.C. IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L.

Prin Administrator

PASCU FLORIN