Președintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că președintele PDL Giurgiu, Marin Anton, care a anunțat că demisionează din partid din cauza lui, face afirmații copilăroase.
Marin Anton anunțase ieri că nu mai candidează la președinția CJ Giurgiu și că vrea să plece din PDL, plângându-se că Vasile Blaga îi obstrucționează campania și alianțele locale. „Pot face faţă oricărui adversar politic, dar când un om ca Vasile Blaga subminează şi girează practic distrugerea unui proiect câştigător precum Mişcarea pentru Giurgiu, nu mai am ce face”, a declarat Anton, conform Giurgiu News. „Am fost ciuruit de Vasile Blaga”.

Blaga pune însă aceste afirmații pe seama procentelor nu foarte măgulitoare pe care le are

Anton în sondaje. „Dânsul are o problemă, pentru că analizele comandate pentru fiecare judeţ nu îi dau un scor foarte fericit, undeva în jur de 9%, şi atunci poţi inventa ce vrei”, a declarat președintele Senatului, conform Agerpres. „Pe de altă parte, un lucru este sigur: nimeni, absolut nimeni din PDL, nici un preşedinte al Organizaţiei judeţene nu îşi poate trata organizaţia ca pe propria feudă. Lucrurile astea strică unui partid iar eu nu voi fi niciodată de acord cu ele pentru că, sigur, este responsabilă conducerea centrală a partidului, cei care lucrăm în campania electorală, dar fiecare şef de organizaţie judeţeană este responsabil’.

Cât despre faptul că l-ar fi „ciuruit” pe  Anton, Vasile Blaga a spus că afirmația este „una copilăroasă”.