După ce ani de zile a aşteptat sprijinul autorităţilor centrale, proiectul pentru înfiinţarea unui campus universitar la în municipiul Giurgiu poate prinde contur. Primăria Giurgiu va elabora documentaţia pentru amenajarea primelor spaţii destinate acestui proiect.
Primarul Lucian Iliescu a anunţat într-o conferinţă de presă că nu a renunţat la proiectul pentru campusul universitar, iar acesta are şanse să fie realizat. Primăria a preluat primul corp de clădire din fostul sediu al Centrului Militar şi se va ocupa de amenajarea acestuia, ca un prim pas pentru dezvoltarea învăţământului superiorla Giurgiu.

„Este bine că am reuşit până la urmă, şi am fost înţeleşi, să preluăm prima clădire. Vom trece la elaborarea unui proiect pentru reabilitarea şi amenajarea clădirii cât mai curând. Din păcate, nu toate instituţiile care ar fi trebuit să contribuie la realizarea campusului au acordat sprijin, şi am pierdut foarte mult timp. Important este că nu am renunţat la această idee”, a declarat primarul Lucian Iliescu.

Proiectul pentru campusul universitar a fost gândit de conducerea Primăriei cu mai bine de 10 ani în urmă, municipalitatea intenţionând să amenajeze acest centru în spaţiile de la fosta unitate militară de pe şoseaua Bucureşti. Ministerele de resort şi conducerea Consiliului Judeţean, precum şi cea a Prefecturii, de la acea vreme, nu au acordat sprijinul necesar pentru preluarea acestor spaţii. De data aceasta s-a reuşit preluarea primei clădiri din această zonă, iar administraţia municipală va demara reabilitarea acesteia în vederea derulării primei etape de realizare a campusului universitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.