Ne lipseste un sfant, poate cel mai important dintre toti. Si nu e vorba de un sfant pe pamant care sa ne reaminteasca de Dumnezeu si de poruncile sale. Lipsa pe care o constat eu este a unui sfant in cer, un sfant, sau mai bine un inger, un Arhangel sau un Heruvim, nu conteaza. Pentru ca avem sfinti luptatori, portari la poarta Raiului, scriitori, vamesi , farisei, sfinti parinti, sfinti prunci, sfinti proroci, ciobani, regi, avem de toate, ne lipseste o meserie in tagma sfintilor. Ne lipseste un sfant sau o sfanta secretara si asta ma intriga. Chiar nu a fost nici una care sa reziste pacatului si ajunga in rai ? Nu va ganditi la prostii, alta e precuparea mea. Sa va explic:
Eu cred ca Dumnezeu, in bunatatea Sa Dumnezeiasca, indeplineste dorintele tuturor. Numai ca dorintele, dupa ce ies de la semnat de la Sfintia Sa, ajung la secretariat. Ei, aici e problema, pentru ca, neavand un secretariat instruit, dorintele indeplinite ajung ori in alta parte, ori prea tarziu . Astfel ca, de multe ori ajung sa vad ca dorintele mele se indeplinesc altcuiva. Si mai grav este ca uneori cel la care ajunge dorinta mea isi dorea cu totul altceva. Si dorinta mea, pentru care m-am rugat cu disperare, chiar il incomodeaza un pic.
Sau se intampla prea tarziu . Secretariatul divin, in ciuda faptului ca Dumnezeu imi da aviz favorabil cererii mele, nu imi trimite raspunsul in termen legal ci… cand ii vine cheful. Cred ca tuturor vi s-a intamplat asta. Cand ajungi sa nu iti mai doresti ….sa te trezesti cu evenimentul .
Oricum cred ca e mai bine ca postul sa fie ocupat de un inger. Daca e un sfant ce a fost pe pamant poate sa gaseasca scuze: ca inca nu s-a intrunit Sfanta Treime, Ca Duhul Sfant e la un botez, ca Dumnezeu a mai cerut o ardere de tot, si atunci lucrurile se complica si mai rau.
Sau poate problema e la posta. Poate ca Gavril cel binevestitor, Arhangelul lui Dumnezeu, nu mai face fata. Poate ca in fisa postului avea un numar de oameni sau un numar de dorinte fix. Insa suprapopularea planetei face ca ingerasul sa nu se mai descurce. Sau poate problema este ca nu prea mai punem osul la treaba si asteptam sa ne pice din cer. Si atunci nici nu are rost sa ne mai miram. Cum sa duci raspuns hotului care pleaca la furat si zice : ,,-Doamne ajuta !” ?
Sau poate nu stim noi sa ne rugam… ar trebui si lumanari ? tamaie? sau ar trebui sa avem o viata curata ? nu cred, pentru ca asta nu prea mai duce nimeni!

Pepi Mustateanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.