In Giurgiu – oraselul ideal oamenii se saluta zambind fericiti ori de cate ori au ocazia. Iar oamenii sunt tot giurgiuvenii de-acum 🙂 . In oraselul ideal joi dupa-amiaza toti locuitorii se imbraca elegant si merg sa vada o piesa la teatru. Gospodinele in oraselul ideal participa la concursul de gatit prajiturele, iar pompierul lunii este eroul ce da tinerelor autografe. Barbatii acestui oras sunt pescari, au barci iar unii dintre ei au grija si de barcile oamenilor din alte orase lasate in portul din Giurgiu.
Primarul orasului ideal e tanar, poarta palarie si mustata. E zilnic printre oameni si are consultari lunare cu liderii celorlalte partide impreuna cu care gandesc mai binele micutei comunitati.
Bunicutele orasului ideal croseteaza in parcuri, ingrijindu-si nepotii, iar bunicii sunt in coltul lor la sah si la table.
In orasul ideal oamenii nu cumpara de la hipermarketuri. Merg zilnic sa-si ia cele necesare de la bacanul din colt, care-i astepata in prag cu sortul alb curat pus in fata.
Orasul ideal are sfinti si eroi. Si oameni in care cred. Are stalpi in fata carora barbatii isi scot palaria alt fel. Pentru ca oamenii din orasul ideal stiu sa respecte.
In oraselul ideal oamenii merg Duminica la biserica. Iar preotii sunt fericiti sa ii vada si sunt preocupati de sufletele oamenilor, de conduita morala a acestora si nicidecum de a le lua bani.
In oraselul ideal toata lumea munceste pentru un salariu bun. Iar in timpul liber participa la actiunile comunitatii.
Oraselul ideal este o lume aparte cu farmecul si valorile ei in care oamenii cred.
Serbarea de sfarsit de an scolar este un mare eveniment in orasul ideal. Este un fel de concurs spectacol intre scoli sau licee. Echipa de fotbal a orasului ideal este imprimata pe tricourile tuturor tinerilor. O parte din ei chiar evolueza in teren. Iar cand are meci acasa stadionul e plin de familii care scandeaza cantece de incurajare pentru ei.
Orasul ideal e plin de oameni carora le pasa. Si cu mici exceptii si noi putem avea oraselul ideal, important e sa iesim din cochiliile unde stam ascunsi... si sa ne pese !

Pepi Mustateanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.