Postul Pastelui se imbina perfect cu perioada recomandata de medici pentru detoxifierea de primavara a organismului . Din fericire pentru noi toti, aceste saptamani de post sunt o ocazie de purificare atat la nivel spiritual cat si la nivel corporal.

Exista anumite teorii conform carora posturile de peste an reprezinta doar o metoda stabilita de comun acord de medicii si preotii de acum sute de ani, pentru a convinge oamenii sa manance sanatos si sa renunte la produsele de origine animala, macar cateva saptamani pe an. Indiferent care ar fi adevarul, este bine sa acceptam aceasta „provocare” in primul rand pentru sanatatea noastra.

Eliminarea toxinelor din organism, acumulate pe perioada iernii, ne va face sa ne simtim mai bine, sa fim mai fericiti, sa aratam mai bine si sa avem o piele mai frumoasa.

Detoxifierea inseamna neutralizarea si eliminarea tuturor toxinelor din organism. Acest proces de detoxifiere incepe intai la nivelul intestinelor, dupa care, se elimina toxinele din ficat, ajutand mai departe sangele sa elimine toate bacteriile si toxinele.

Daca pana la varsta de 30 de ani organismul reactioneaza rapid, se adapteaza si elimina deseurile fara mari probleme, dupa acest prag, corpul nostru depune un efort suplimentar in procesul de detoxifiere, motiv pentru care necesita ajutor.  Lipsa de efort fizic si alimentele prefabricate sunt doi factori care accelereaza adunarea toxinelor in organism. La finalul iernii, dupa o alimentatie saraca in produse proaspete si bogata in grasimi pentru a face fata frigului, organismul nostru se afla intr-un impas si nu mai poata face fata numarului mare de toxine.

Asadar, este momentul sa dai organismului tau o mana de ajutor si sa il ajuti sa elimine o mare parte din toxinele acumulate in ultimele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.