Duminica  Floriilor relateaza intrarea Lui Iisus in Ierusalim, moment in care a fost intampinat cu multa evlavie de multimile de oameni care Il aclamau cu multa cinste.

Asadar, cu sase zile inainte de Pastele iudeilor, Iisus s-a intors in satul in care locuia Lazar, cel pe care-l inviase din morti si s-a oprit in casa lui Lazar si a surorilor sale, Marta si Maria.

Invierea lui Lazar, mort de patru zile, a fost ultima minune pe care a facut-o Iisus Hristos inaintea saptamani patimilor. Aceasta minune vestea intr-un chip tainic minunea Invierii Mantuitorului. Atunci fariseii hotarasera sa-L omoare. Acum, intors in Betania, e gazduit de Lazar si surorile sale si aclamat si iubit de multime.

Iisus – Domnul a trimis a doua zi doi dintre ucenicii Sai, sa Ii aduca un manz de asin, sa incalece pe el si sa mearga la Ierusalim. Multimile auzind insa ca Hristos va veni in Ierusalim, au luat ramuri de finic si de maslin si au iesit sa Il intampine iar apostolii si-au pus vesmintele lor pe asin si deasupra lor a stat Hristos. Multimile L-au intampinat cu slava mare. Multi si-au scos hainele si le-au asternut pe calea pe care avea sa mearga manzul asinei, altii puneau ramuri pe jos, in calea Domnului Hristos. Si toti strigau intr-un cuget: Osana! Bine esti cuvantat, Cel ce vii intru numele Domnului, ca esti Imparat al Israelului!”

Vesmintele puse de apostoli inchipuiau darurile si invataturile pe care acestia le-au pus in slujba vestirii Evangheliei Lui Hristos iar hainele pe care le intindeau oamenii pe cale, inchipuiau lepadarea pacatelor. Ramurile de finic arata biruinta asupra pacatelor.

In cinstea acestei intampinari a Domnului Hristos, in Duminica Floriilor ii sarbatorim pe cei care poarta nume de flori: Florin, Florina, Florentin, Florentina, Flora, Florenta, Florentie etc nume care talmacite din limba latina inseamna: inflorit, infloritor, infloritoare.

Le spunem tuturor celor care poarta nume de flori: Garoafa, Brandusa, Crina, Codrut, Braduta, Margareta, Cerasela, Mugurel, Narcisa, Lacramioara, Crenguta, Codrin, Violeta, Viorica, Viorel, Gentiana, Camelia, Sanziana etc sa le fie mereu inflorita viata de fapte bune si de iubire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.