E imposibil să calci de două ori în exact acelaşi loc. Nu numai lumea din jurul nostru s-a schimbat de la revoluţia din decembrie 1989, ci ne-am schimbat şi noi.

După schimbările majore din 1989, şi după o lungă stare de tranziţie şi reformă a partidelor politice din România,PARTIDUL PRODEMO a luat fiinţă prin fuziunea iniţiativelor unor tineri ce au identificat şi cultivat valorile ce-i reprezintă.

Generaţia  anilor ’70 – ’80 este generaţia  de învingători, de “first timers” şi reprezentăm o alternativă în sistemul partidelor. Diferenţa decisivă pentru noi este faptul că, pentru a ne obţine succesul, dorim şi avem nevoie să ne dezvoltăm într-un partid al inovaţiei şi al revoluţiei în politica românească şi europeană dar nu al reformei. Astăzi, ne stabilim să ne atingem ţelurile politice şi să ne împlinim viziunea implementând o strategie inovatoare pe termen lung.

Subiectele introduse în dezbatere sunt de mult în centrul atenţiei societăţii. Responsabilitatea ecologică a fost larg recunoscută ca fiind temelia oricărei politici orientate către viitor, chiar dacă nu a fost pe deplin implementată, deasemeni responsabilitatea socială este una din priorităţile noastre evidenţiind necesitatea migrării conceptului de responsabilitate socială din sfera recunoscută a marilor corporaţii spre celelalte medii. O participare democratică extinsă pentru toţi, egalitate între sexe, revoluţionarea învăţământului prin inovaţie, cercetarea, arta, acceptarea minorităţilor, deschidere faţă de diversitatea culturală sunt doar câteva din perspectivele pe care noi, împreună cu jucătorii societăţii civile, le vom ancora în societate.

Însă PARTIDUL PRODEMO nu va dezbate doar subiecte ce sunt în atenţia societăţii în ultimii douăzeci de ani, ci vom contribui şi la înnoirea culturii politice prin implementarea conceptului de responsabilitate politică. Aceasta va fi tradiţia la care ne vom raporta în misiunea pe care ne-am asumat-o de a dezvolta  democraţia; partidele politice nu sunt un scop în sine însuşi, ci au o responsabilitate de respectat. Esenţială pentru dezvoltarea institutiilor democratice şi consolidarea puterilor în stat este reforma sistemului parlamentar, care sporeşte responsabilitatea individuală a parlamentarilor. În acelaşi timp, ne preocupa obţinenea unei implicări mai active în societatea civilă şi încurajarea angajamentului acesteia faţă de lumea în care trăim. Dar aceasta depinde acţiunea de a face cât mai mulţi oameni implicaţi în chestiunile care-i privesc – şi aceasta este valabil mai ales în domeniul economic şi ştiintific, care exercită o influenţă tot mai pregnantă asupra direcţiei societăţii.

Ca factori de succes ai modernizării am creat o bază pentru alianţe vaste într-o societate ce are nevoie de schimbare şi progres conservând totodată valorile autentice culturale şi intelectuale.

Întâmpinăm rezistenţa. Totodată, ştim că vom avea  multe lupte de purtat pentru a îndeplini schimbarea socială fundamentală pe care o considerăm esenţială. Suntem convinşi că putem introduce aceste schimbări prin dezvoltarea autocritică a imaginaţiei şi a creativităţii în cadrul societăţii.

Partidul nostru a fost fondat la inceputul anului 2010  intr-o perioada in care scena politica romaneasca avea nevoie de o alternativa a progresului si echilibrului  scoasa in evident de o generatie a anilor “70. Impreună avem de realizat multe ce le-am pus în plan. Viziunea noastră este o lume care să respecte şi să păstreze elementele naturale ale vieţii, o societate în care drepturile omului sunt indivizibile si universal valabile, fiind exersate prin responsabilitate şi liber arbitru. Viziunea noastră este implementarea principiului echitabilităţii în toate dimensiunile sale, consolidând astfel democraţia şi ajutand-o să se apere de abuzuri.

Principiul demnităţii şi libertăţii fiecărui individ constituie nucleul politicilor noastre. Pornim de la inviolabilitatea demnităţii umane, pe care o plasăm in centrul viziunii noastre privind autodeterminarea şi partizanatul cu cei slabi. Ca fiinţe raţionale, suntem toţi capabili să avem o viaţă responsabilă şi autonomă. Dar putem trăi ca parte din natură numai prin autocontrol, astfel încat să păstrăm resursele naturale necesare vieţii. Protejarea naturii şi a formelor sale de viaţă, este, de asemenea, imperativă. Fiecare individ este unic şi merită, în egală masura, recunoaştere  astăzi şi maine, aici şi oriunde. Din acest motiv, PARTIDUL PRODEMO are o politică dedicată standardelor de echitabilitate. Libertatea şi justiţia se pot realiza numai într-o democraţie solidă. Democraţia este baza, modalitatea şi expresia comportamentului nostru politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.