Specialiştii Consiliului Judeţean Giurgiu nu exclud ideea de a face un al treilea proiect de hotărâre pentru bugetul instituţiei după ce primele două au fost atacate în contencios administrativ de prefectura judeţului.
„Şi al doilea proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al CJ Giurgiu a fost atacat de Prefectură, iar noi murim de foame cu dreptatea în mână. E o situaţie de criză şi vom folosi soluţii de criză, de aceea nu excludem nici ideea aprobării unui al treilea proiect de hotărâre pentru bugetul propriu al CJ”, a declarat joi directorul executiv al Direcţiei Juridice din cadrul CJ Giurgiu, Carmen Crişu.

Ea spune că primul proiect de hotărâre din luna februarie privind aprobarea bugetului propriu al CJ Giurgiu a fost atacat de prefectură, iar instanţa a respins această acţiune, dar este posibil să se înainteze recurs. Între timp CJ a mai aprobat un alt proiect de hotărâre privind bugetul propriu al CJ Giurgiu care cuprindea unele modificări faţă de primul, dar şi acesta a fost atacat de Prefectură, astfel încât salariile celor care depind de CJ, dar şi proiectele europene în derulare pot fi puse în pericol.

Cel de-al doilea buget a fost atacat în formă restrânsă astfel încât să nu fie afectate domeniile asistenţei sociale, sănătăţii sau programul de lapte şi corn pentru copii, dar specialiştii CJ susţin că nu pot face unele cheltuieli dacă nu înregistrează şi veniturile aferente conform legii bugetului şi, prin urmare, nici pentru aceste domenii nu pot fi folosiţi bani în condiţiile atacării bugetului.

‘Nu mai e problema că nu ne vom putea primi salariile, rămâne umilinţa că stăm în fiecare lună cu frica dacă ne primim salariile sau nu, iar pentru unele proiecte aflate în derulare au început deja să curgă penalităţi pentru creditele neachitate la termen’, a încheiat Carmen Crişu. Specialiştii CJ spun că au înaintat scrisori pentru rezolvarea acestei situaţii şi la primul ministru, la MAI sau la Ministerul de Finanţe, dar nu au primit un răspuns în acest sens şi consideră că această situaţie ar trebui rezolvată atâta timp cât judeţul Giurgiu este singurul din ţară cu bugetul propriu atacat. AGERPRES

4 COMENTARII

  1. da-l dracu de buget,veniti la tata ca are de unde sa va dea…. nu trebuie decit sa ma votati inca odata si gata!cu bugetu’va stergeti la coor ca vine beton pres la cons judetean si face el altu ajutat de virginica,blonda de la finante.

  2. „Cine seamana vant, culege furtuna”, sau „Ce tie nu-ti place altuia nu-i face”.
    Atacarea bugetului dupa modelul PNL 2008 si atat.

  3. „Specialistii ” Consiliului Judetean Giurgiu : directoarea economica – promovata de Beianu, directoarea de la juridic – fosta colega de clasa cu el .Restul ” bocitoarelor”cu case de la ANL si functii inalte ocupate pe usa din dos. As dori sa vad O PERSOANA care ii face ” galerie” lui Beianu pentru ca il respecta, crede in el, etc. ASTEPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.