În 2007 când a devenit director al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu s-a autosuspendat din PNL pentru că noua funcţie îi impunea neapartenenţa politică. Colegul său într-ale informaţiilor, George Cristian Maior a preferat să demisioneze din PSD. Unul a încălcat Legea de funcţionare a SIE şi Legea siguranţei naţionale, în timp ce al doilea a preferat să fie pe bune cu legea.

În 2012 când a acceptat să formeze un guvern autosuspendarea s-a sfârşit. Cel puţin formal… în acest moment premierul în funcţie este membru al PNL. Nu a existat nici o demisiepublică sau mai puţin publică din partid a actulului premier.
Aici însă sunt două opinii. Unii liberali susţin că Mihai Răzvan Ungureanu este membru cu drepturi depline al PNL şi că trebuie luată o hotărâre cu privire la el, în timp ce alţii susţin că de fapt nu mai este membru în virtutea obligativităţii prevăzute în lege potrivit membrii unui partid trebuie să confirme la anumite intervale apartenenţa la partidul în care s-au înscris (Există informaţia neconfirmată însă oficial potrivit căreia actualul premier se află pe listele depuse de PNL la Tribunalul Bucureşti cu ocazia reînscrierii).
Situaţia stă la fel şi cu urmăşul lui Ungureanu de la SIE. Potrivit legii Teodor Meleşcanu ar fi trebuit să demisioneze şi nu să se autosuspende – autosuspendarea implică cel puţin juridic o apartenenţă cel puţin formală (conservată) la partid. Teodor Meleşcanu încalcă legea în acest moment potrivit acestei interpretări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.