Alfred C. Toepfer, numărul doi de pe piaţa a traderilor de cereale, a intrat în linie dreaptă cu finalizarea proiectului de extindere a capacităţilor de stocare a cerealelor din oraşul Giurgiu, unul dintre porturile strategice pentru transportul cerealelor pe Dunăre.

Traderul deţine de mai multă vreme în Giurgiu un siloz de 16.000 de tone construit în 1940 iar în prezent face ultimii paşi pentru extinderea capacităţilor la 35.000 de tone printr-o investiţie în mai multe celule metalice stocare a cerealelor. Noile silozuri sunt în bună măsură finalizată, traderul derulând în acest moment lucrări la un alt depozit de cereale din apropiere.

Casa de comerţ cu cereale, una dintre cele mai discrete companii de pe piaţa locală, va deschide noul siloz de la Giurgiu în următoarele două luni, potrivit unor surse din piaţă.

Această investiţie reprezintă unul dintre puţinele proiecte greenfield ale americanilor de la Toepfer având în vedere că până de curând traderul s-a concentrat în special pe achiziţii de silozuri deja construite şi mai puţin pe proiecte construite de la zero.

Extinderea silozurilor de la Giurgiu face parte dintr-un plan gigant de expansiune anunţat anul trecut de Toepfer, companie controlată de Archer Daniels Midland.

În România Alfred Toepfer a avut afaceri de 380,5 milioane de euro în 2010, în creştere cu 27,5% faţă de anul precedent, potrivit celor mai recente date publice disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.