Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că reîntregirea salariilor bugetarilor începând din luna iunie – când au loc alegeri locale – este „o simplă coincidenţă cerească”, el întrebând, retoric, dacă „era mai bine” să fie data de 1 aprilie, relatează Mediafax.
Oltean a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe susţinute la Bistriţa, de ce a fost aleasă luna iunie, în care au loc alegeri locale, pentru „reîntregirea salariilor”. „Acesta e ghinionul nu ştiu al cui şi norocul celor ale căror salarii trebuie să le reîntregească. O simplă coincidenţă cerească. Vreau să vă reamintesc că PDL, actuala putere, a spus că, îndată ce se vor identifica aceste posibilităţi, fie că va fi aprilie, mai, iunie, iulie sau august se va realiza acest demers politic. Aşa s-a nimerit să fie luna iunie. Dacă era de 1 aprilie era mai bine?”, a spus Ioan Oltean.
El a spus că nu se aştepta ca opoziţia să laude puterea că „a aşezat economia pe un făgaş normal” şi că se conturează „condiţiile economice care să permită reaşezarea salariilor” şi revenirea la nivelul salariilor din 2010, dar nici nu se aştepta la o reacţie atât de „virulentă şi de dură” faţă de o necesitate, pe care până acum o solicitau şi o susţineau.
„PDL va încerca să-şi realizeze acest deziderat şi angajament faţă de bugetari şi să sperăm că şi în lunile următoare condiţiile economice din România vor avea un drum pozitiv pentru că, într-adevăr, sperăm ca în primăvara aceasta să fie conturate toate condiţiile care să permită reaşezarea salariilor. Este o greutate pe care o ducem, cei de la putere, în spate, de doi ani şi pe care sperăm, în această primăvară, în această vară, să o dăm jos şi să putem să reîntregim salariile bugetarilor. Realizarea acestui angajament al nostru va fi determinată de crearea condiţiilor economice care să permită realizarea ei, şi nu ca o măsură cu caracter electoral aşa cum încearcă, în mod absolut nejustificat, întreaga opoziţie să o vadă”, a declarat Oltean.
Întrebat de unde are Guvernul bani să reîntregească salariile bugetarilor, Oltean a spus: „Întrebarea acesta vă rog să o adresaţi domnului prim-ministru şi Guvernului”. „Identificarea resurselor financiare nu e treaba PDL, e treaba Guvernului şi a primului-ministru. Ei vor veni cu explicaţii publice şi vor justifica modul în care au identificat resursele pentru a se reaşeza salariile”, a adăugat el.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie „reîntregite” salariile bugetarilor.
După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar urma să mai beneficieze de o creştere cu circa 16%.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.