Masinile chinezesti iau cu asalt Europa. Saptamana aceasta, unul dintre cei mai mari producatori de auto din China a inceput productia la vecinii bulgari. Este prima fabrica de asamblare a vehiculelor chinezesti pe continentul nostru. Masinile low-cost vizeaza acelasi segment de clienti ca si Dacia, insa compania nu-si face griji.

Uzina chinezilor a fost inaugurata cu mare fast intr-un stil tipic est-european. Bulgarii au adus inclusiv un preot sa sfinteasca prima masina. Chinezii au planuri mari. Vor sa angajaze 2.000 de oameni si sa produca 50.000 de masini pe an. Vor asambla in Bulgaria 3 modele: o masina de oras, un pick up si un 4×4. Preturile variaza intre 8 si 12 mii de euro. Prin comparatie, cel mai ieftin Logan porneste de la 6.500 de euro, iar cel mai scump Duster ajunge la 17.000.
Sefii de la Dacia nu sunt insa ingrijorati de competitie. “In lumea automobilului avem loc toti pe globul pamantesc. Le urez bun venit. Ca mai apare inca un produs in materie in tara vecina nu este nicio problema”, explica, deloc ingrijorat, Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.