Un sătean din Comana – Giurgiu spărgea cavouri ori de câte ori avea nevoie de bani sau haine „de împrumut”.

Mai că le-a venit să se crucească poliţiştilor din Giurgiu când au fost chemaţi să prindă un profanator de morminte.

Într-un cimitir din localitatea Vlad Ţepeş, mai multe cavouri au fost sparte, iar unul dintre răposaţi a fost găsit în pielea goală.

Când au dat de urma hoţului, au aflat că acesta vroia să cucerească o femeie în costumul celui decedat şi se „împrumuta” de bani pentru ţuică de la „vecinii” din cimitir.

„Miroşi a mort, Mărine!”

Povestea incredibilă a lui „Nea Mărin”, după cum l-au poreclit poliţiştii pe bărbatul de 57 de ani, a ieşit la iveală pe la începutul lunii ianuarie. 

Omul, de fel din Vlad Ţepeş, comuna Comana, n-are nevastă, n-are copii şi a devenit subiectul a fel de fel de poveşti locale. Într-una dintre ele, se spune că „Nea Marin” se hotărâse să intre în rândul lumii după ce-i picase cu tronc o femeie din sat. Ca s-o curteze, s-a gândit să se prezinte mai „curăţel” în faţa alesei inimii sale. Bani de costum n-avea, însă îl văzuse pe cel al unui fost vecin care trecuse la cele veşnice.

Omul nu avea probleme în a dezgropa morţii pentru că, o bună perioadă de timp, a lucrat ca ajutor la un preot, pe la înmormântări. După ce nu i-a mai dat bani preotul satului, „Mărin” a început să fure de prin morminte. Într-o noapte, l-a dezgropat pe vecin şi i-a luat costumul. A doua zi a defilat, mândru, îmbrăcat cu el prin sat. Unora dintre localnici li s-a părut totuşi că în urma lui rămânea un „parfum” suspect. Ba, o vecină i-a şi zis în glumă: „Mărine, miroşi a mort!”.

Toată aventura profanatorului s-a terminat când nepotul bărbatului al cărui mormânt a fost prădat a re­­cu­­noscut costumul. Aşa că a mers la cimitir şi a văzut uşa cavoului spartă. A trecut apoi pe la Poliţie şi a anunţat fapta.

„Împrumut” de la răposaţi

Când a dat cu ochii de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Comana, profanatorul
le-a povestit că avea nevoie de costum pentru a merge la nuntă. Şi nici n-au apucat poliţiştii să-i facă dosarul pentru profanare de morminte, că a şi început să curgă cu reclamaţii legate de alte spargeri similare de cavouri în localitate.

S-a aflat că „Nea Mărin” a intrat cu forţa în mai multe morminte.

Acesta a recunoscut până la urmă că, atunci când avea nevoie de bani, mai lua „cu împrumut” de la cei care au trecut pe lumea cealaltă, pentru că „lor nu le mai trebuie banii noştri”. 

ANCHETĂ

Bani de o ţuică şi o pâine

Ultima oară când infractorul a fost prins că a furat din morminte a fost pe 8 ianuarie. Cu o noapte înainte, acesta a dislocat plăcile de la patru cavouri. În ele a găsit doar 30 de lei. Cu banii „câştigaţi” a mers la cârciuma satului, de unde, spune el, a băut în cinstea mortului de la care a luat banii.

I-au ajuns şi de o pâine. Poliţiştii care au primit reclamaţii de la rudele dece­da­ţilor l-au chemat imediat să dea declaraţii. Când poliţiştii l-au întrebat de mormintele răvăşite, oamenii legii au observat că avea ceară pe palme, când gesticula. Crezând că are probleme psihice, anchetatorii l-au dus pe profanator la psiholog. Culmea, specialiştii au certificat că omul este sănătos mintal. Groparul este în prezent cercetat pentru profanare de morminte şi furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.