Dl. locotenent colonel Emil Apostol, inspectorul sef al ISU Giurgiu, aduce
multumiri publice domnului primar al comunei Izvoarele, Stanciu Alin
Banica, pentru efortul depus in rezolvarea acestui caz dificil, dar si
echipajului ambulantei SAJ care a intervenit pentru salvarea copilului.

 

La ora 10,46, Serviciul Judetean de Ambulanta Giurgiu a primit o solicitare prin serviciul unic de urgenta “112”, solicitare pentru un copil de 7 luni, S. N., cu febra si varsaturi, din satul Cucuruzu. Dupa ce s-a inregistrat solicitarea, Serviciul Judetean de Ambulanta Giurgiu a luat legatura cu ISU Giurgiu care ne-a comunicat ca drumul este impracticabil.  Apoi s-a anuntat solicitarea la COSU care ne-a comunicat ca elicopterul nu poate decola din cauza vremii. Dupa aceea, medical de serviciu dr. Fainita Mihaela a luat legatura cu autoritatile locale, respectiv primarul localitatii Chiriacu, care ne-a comunicat  ca putem sa plecam prin Valea Bujorului catre Chiriacu si acolo ne vor astepta cu mijloace de dezapezire pana la Cucuruzu. In tot acest timp dr. Fainita Mihaela a tinut legatura cu parintii copilului, monitorizand starea acestuia si dandu-le sfaturi medicale.

La ora 11,48 a plecat ambulanta tip B2, GR 77 AMB, ambulantier Pitulice Ion cu doi asistenti medicali si anume, Vicentiu Burtavel si Asan Danut. La iesirea din Izvoarele spre Cucuruzu drumul fiind blocat, cei doi asistenti au plecat cu doua tractoare catre Cucuruzu, si apoi pe jos pana la domiciliu copilui.

La ora 16,00 copilul a fost preluat de cei doi asistenti, starea lui fiind stabila iar la ora 16,33 a ajuns cu el la ambulanta, urmand sa se indreapte catre Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

 

 

 

 

 

Purtator de cuvant Serviciul Judetean de Ambulanta Giurgiu

 

Asistent sef Carabas Rodica


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.