E oficial, Prefectul Judetului Giurgiu, Robert Cristoi, a considerat ca alerta de cod portocaliu emisa de INMH, trebuie tratata cu maxim de seriozitate.  ”  Prin acesta masura ne-am asigurat ca nu vor fi probleme din cauza gerului si a zapezii care sa afecteze copiii giurgiuvenilor de care trebuie sa avem o grija deosebita ” a declarat Prefectul Judetului Giurgiu, Robert Cristoi.

Deasemenea institutiile din subordinea prefecturii , I.S.U.si Jandarmeria, impreuna cu Crucea Rosie Giurgiu, au infiintat un punct de colectare de ajutoare din partea populatiei in incinta complexului Kaufland.

UPDATE:

 

 

Nr. 1503/ 29 din 12 februarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 12 februarie 2012, ora 14.00, circulaţia rutieră pe raza judeţului Giurgiu se desfăşoară în condiții de iarnă, mai multe drumuri naţionale şi judeţene fiind închise sau restricționate, dintre care amintim:

–         Drumul Naţional 5A – închis între localităţile Mironeşti şi Teiuş;

–         Drumul Naţional 5B – închis între localităţile Giurgiu şi Ghimpaţi;

–         Drumul Naţional 5C – deschis, dar traficul este restricționat autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între localităţile Giurgiu şi Găujani;

–         Drumul Naţional 41 – deschis, dar traficul este restricționat autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între localităţile Daia şi limita cu judeţul Călăraşi;

–         Drumul Naţional 61 – deschis, dar traficul este restricționat autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între localităţile Ghimpaţi și Letca Nouă;

–         Drumul Judeţean 411 – închis între localităţile Călugăreni şi Singureni;

–         Drumul Judeţean 412 – închis între localităţile Prundu şi Mironeşti;

–         Drumul Judeţean 412B – închis între Drumul Național 61 și localitatea Drăgănescu;

–         Drumul Judeţean 412C – închis între localităţile Mârșa și Ogrezeni;

–         Drumul Judeţean 413 – închis între localităţile Mihai Bravu şi Băneasa;

–         Drumul Judeţean 503 – închis între localităţile Ghizdaru şi Toporu;

–         Drumul Judeţean 503A – închis între localităţile Izvoarele și Răsuceni;

–         Drumul Judeţean 504 – închis între localităţile Vieru şi Putineiu;

–         Drumul Judeţean 505 – închis între localităţile Putineiu și Chiriacu;

–         Drumul Judeţean 506A – închis între localitatea Toporu și Răzmirești;

–         Drumul Judeţean 601 – închis între localităţile Mârșa și Bolintin Deal.

 

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să nu plece la drum decât în situaţii deosebite, ce nu suferă amânare şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de deplasare pe întreg itinerariul.

 

 

 

 

Având în vedere că pe drumurile din judeţul Giurgiu carosabilul este acoperit cu gheaţă sau zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu autoturisme echipate corespunzător (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, sistem de climatizare şi dezaburire funcţional, etc.) și să aibă în mijlocul de transport o rezervă de carburant.

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

 

 

5 COMENTARII

  1. scumpete, de obicei se inchid scolile, gradinitele pt ca sunt mai mici, iar liceele si facultatile nu se inchid in mod frecvent pt ca se considera ca liceenii/studentii se pot descurca. 😉

  2. @o mama intreaba-l pe fi-tu ca ainvatat la scoala 🙂 DA ! Municipiul (ORASUL) Giurgiu face parte din Judetul Giurgiu.(care cuprinde si scolilie din municipiu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.