De joi de la prânz, de când preşedintele PSD Victor a susţinut în Parlament poziţia USL faţă de învestirea noului guvern, pedeliştii, încurajaţi şi de media, se pupă de fericire şi se întreabă dacă nu este rost de o colaborare cu PSD, după ce vor pierde dur alegerile. Vâzând un Ponta echilibrat, portocalii sunt convinşi că este vorba de mai mult decât se vede şi îşi fac speranţe. Partea amuzantă a acestei situaţii este că cei din PDL au îmbrăţişat tonul lui Victor Ponta, fără să fi fost atenţi sau ignorând pur şi simplu fondul discursului.

Discursul lui Victor Ponta a fost, de fapt, unul cât se poate de clar anti-putere şi împotriva noului Guvern desemnat. Ponta şi-a început discursul cerând anticipate, iar după aceea a luat punctual la ţintă noii miniştrii desemnaţi de PDL. Ce n-au sesizat cei din PDL este capcana din discursul lui Victor Ponta. Acesta a cerut Guvernului să ia cinsprezece măsuri, pe care USL le-ar putea susţine.

Toate măsurile enumerate de Ponta sunt parte din programele USL şi niciuna nu se regăseşte în programului noului Guvern şi este foarte greu de crezut că vreuna va fi, subit, adoptată. Ce a făcut Ponta? Păi, vrea să fie premier şi, ca orice candidat la această funcţie care se respectă, a prezentat alternativa. După cum comenta un jurnalist pe marginea discursului lui Ponta, preşedintele PSD le-a făcut celor de la guvernare „un dar grecesc”.

Unii „exaltaţi” se aşteptau ca Ponta să vină şi să ţipe la Mihai Răzvan Ungureanu. Exact asta nu putea face. Până la a fi un adversar pentru Crin Antonescu, noul premier este adversarul lui Victor Ponta. Este greu de crezut că PDL va defila în alegeri cu altcineva. Unui bun politician nu îi rămâne decât să se adapteze la context şi să ştie să joace pe terenul adversarului. Cei din PDL se pare că nu s-au prins de asta sau speră că nu este aşa. Cam asta este degringolada din PDL la această oră – o mare nervozitate hrănită sau temperată din iluzii deşarte şi dezamăgiri pe măsură.

6 COMENTARII

  1. victoras a cam derapat azi,deh,ordin pe unitate de la comandantul suprem. chiar daca sunt in rezerva,inca mai am oameni care imi sufla… am indreptat lucrurile,i-am chemat pe victoras si pe crinut,la mine la grivco,la spa…ps.daca pleaca victoras la mru,am cam belito,nu mai pup parlamentul.prin vuvuzelele mele tudor,ciutacu,badea,l-am atentionat pe victoras,sa nu se puna cu mine si haznaua mea(3).

  2. ce sa zic, imi place „gindirea” aluia de a scris articolul.auzi,deruta in pdl,ce film vezi domnule „pe surse”. eu vad deruta la uslinosi,de aici convocarea la grivco la papusarul sef.

  3. victoras pentru psd este o mare zdreanta si o mare parasuta el hotaraste numai greseli si vorbeste numai prosti mai mari ca el de pune alianta in pericol degeaba are pregatirea in franta ca tot prost ramine a uitat ca prima nevasta alui era liberala si se certau in casa din cauza politici ca el era psdist si ia cu liberali si pina la urma au bagat divort de aici sa va dati seama ca nu e un bun conducator daca nevastisa la luat la goana si a facut ce a vrut cu el nu este de cit un hal de om datil jos si pe asta ma ca ati vazut dupa ce vanghelie a platit 800 milioane lei vechi datoriile la khisselef la pus pe zdreanta aia de proto presedinte si deatunci sa nenorocit partidu si incet incet se duce pe apa simbetei si pe pustiu punetil pe tone tudorel la judet si pe onu la municipiu pentru realizarea stabilitati si continuarea aliantei cu pnl ca altfel sunteti terminati si din toate punctele de vedere stiti voi ca voua va trebuie cel putin 10 ani deaici in colo sa va reveniti dupa greseala pe care ati facuto cu aia in 2010 vati dat cu bucurestiu si ati ramas in giurgiu amise pare ca va dat o masa la select ce ma naveati papa acasa vati vindut pe o strchina de mincare si acum va mincati intre voi precum lupii in padure pe tinp de iarna dar nui nimic bunul dumnezeu lucreaza si loveste smecherii la tinp mia zis unu ca in sala ati avut stegulete cu pnl sai aratati lu tone cu cine e si ati vazut ma ca tot cu pnl sunteti si voi ca altfel muriti de foame datil jos ba pe badalau ca asta va ia farfuria cu mincare si o duce la bolintin sai de lu sorasa alu monicuta gabor ca sade bine fisu in ia ca la pomana si voi va dati intre voi datil jos pe badalau si punetil pe tone la jud si onu la municipiu

  4. ordinul internationalei socialiste este clar ; FOSTUL F S N trebuie sa se refaca dupa alegerile locale si sa fie singurul partid adica noul p s d care sa reprezinte o stanga unita si puternica in ROMANIA .Atunci sa vezi d i c t a t u r a iar pnl mic si pricajit cu 16 17 procente la nivel national va fi sortit sa stea in bancile opozitiei alaturi de u d m r p r m si pp dd.Inca nu si dau seama saracii liberali ca in cativa ani e posibil sa dispara de pe scena politica si asta din cauza unor tradatori din interiorul partidului coroborat cu strategia socialistilor romani..

  5. @heracle. te-ai intrebat de ce pontacu merge la licurici in vizita fara porumbac?nasote fu la licurici? basescu al cui om e? ungureanu al cui om e? bravo! ai raspuns corect,al licuriciului cel mare. pai tu crezi ca dupa primirea in nato,trupe in afganistan,scut la deveselu,aeroport la kogalniceanu,licuriciul cel mare va sprijini unul sau unii politicieni ce reprezinta interesele fratelui ivan de la rasarit?nt! taticutule,suntem aliatii licuriciului cel mare,se pritoceste un guvern pdl-psd-unpr-unguri fara labagii lui felix kotoiul. nu te-ai intrebat ce e cu dragostea subita pontac-ungureanu? porumbacu s-a cam prins,de aici turbarea lui. ce zici ca dupa alegeri sa-l vezi pe pontac prim ministru iar pe ungureanu,presedinte? probabil ca pontacul va primi asigurari de la licurici care il va ajuta sa scape de cotarlele batrine conduse de ilici,bombo o va incasa si in dosarul zambaccian,de el se vor ocupa baietii de la jilava.ia gindeste la ce zisei eu aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.