Compania de construcţii Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a fost asaltată încă din primele săptămâni ale acestui an cu 15 solicitări de deschidere a procedurii de insolvenţă venite din partea unor furnizori care au de recuperat datorii pentru lucrări executate în ultimii doi ani.

Pe rolul Tribunalului Giurgiu, unde este înregistrată compania lui Nelu Iordache, au apărut în luna ianuarie şi în prima săptămână din februarie 15 cereri de insolvenţă la adresa Romstrade. Întârzierea plăţilor către furnizorii de talie mică şi mijlocie este o practică extinsă la nivelul întregii economii româneşti în ultimii ani de criză, chiar dacă marile companii rulează anual contracte de sute de milioane de euro. În cele mai multe cazuri, datoriile sunt de ordinul sutelor de mii de lei, dar de aceste sume atârnă decizia de continuare a activităţii în rândul firmelor mici.

Din acest motiv, în ultimii ani, micii furnizori au utilizat cererea insolvenţei ca o armă împotriva marilor companii şi de cele mai multe ori sumele datorate sunt recuperate înaintea declanşării procedurii de insolvenţă.

Romstrade şi-a adjudecat anul trecut cele mai multe proiecte de infrastructură rutieră în zona de sud, Oltenia şi Muntenia. Acestea au o valoare de cel puţin 250 de milioane de euro. Printre firmele care au cerut insolvenţa Romstrade la începutul acestui an se numără constructorul Agroindustrial Construct din Iaşi, producătorul de blocuri ceramice şi prefabricate din beton Macofil din Târgu Jiu sau constructorul de drumuri şi autostrăzi Felicon Impex din Filiaşi.

sursa;http://m.capital.ro/news/160883

9 COMENTARII

 1. Daca faceti voi legea dati si salariile la oamenii care v-au muncit pe timp de vara zi lumina,iar in pontaj apar doar 8 ore si in realitate se muncea 12-14 ore cu o sticla de apa fiarta in sacosa si fara mancare ca se strica din cauza caldurii,ca de voi sunteti smecheri.
  Dar orice se plateste pe lumea asta.Sa stati si voi 3 luni fara salariu sa vedeti cum este,si mai vreau sa o vad pe mama lui Iordache care acuza o gramada de lume ca fura din averea baiatului ei.Da baiatu ei pe spinarea cui a facut avere?

 2. Nelu Iordache sa fie mai atent cu cei de langa el.Toti sunt niste profitori si din cauza lor pleaca oamenii buni din firma.Sa nu mai spun ca la cei care au plecat a zis ca nu le mai plateste salariile.E corect?

 3. Firma de constructii de drumuri Romstrade a intrat puternic in corzi in ultima perioada. Are blocate la DRDP Craiova in jur de 25 de milioane de euro, bani facturati pentru lucrarile efectuate pe Transalpina. Gurile rele din CNADNR sustin ca omul care a asigurat interimatul la conducerea DRDP Craiova, Constantin Serban, a fost executat tocmai pentru ca a refuzat sa ii platesca o serie de facturi lui Iordache pentru lucrarile de pe Transalpina.
  Aflat intr-o criza puternica de cash-flow, Iordache nu si-a mai platit angajatii de la Romstrade de vreo 3 luni. Mai mult jucaria lui cea costisitoare Blu Air, continua sa il jupoaie de bani. In acest moment Iordache are lucrari contractate de aproximativ un milliard de euro, dar are poprire pe conturi pentru datorii de 70 de milioane de euro. Pentru ca nu si-a platit furnizorii, Iordache nici nu mai poate lucra. Nimeni nu mai vrea sa ii dea materiale pe datorie. Creditorii, inclusiv statul roman, i-au pus poprire pe conturi si astfel activitatea Romstrade a fost si mai puternic ingreunata.
  Destinul nu a fost milos cu Iordahce si a dat rateuri si la turnarea asfaltului pe autostrada Nadlac-Arad i-a plecat autostrada!
  Faptul ca pentru acest esec l-a facut responsabil pe Gabriel Nica, directorul general adjunct al Romstrade, si l-a dat afara, nu la ajutat pe Iordache cu nimic. Gaura financiara i-a ramas!
  In loc de concluzie: Faptul ca Iordache se afla in pragul falimentului ii bucura pe multi dintre competitorii sai dar ii sperie pe creditori , care ar putea fi trasi si ei in cazanul insolventei.

 4. Iordache sper sa te ajute Dumnezeu sa ajungi exact ca noi: sa muncesti cate 10 ore pe zi si sa nu-ti iei salariul de 3 luni, sa nu ai cu ce plati rata la banca, intretinerea, copii sa-i trimiti la socala.

 5. banii incasati in avans (in special de pe d.n. 67 c) si pompati blue air sunt cauza belelelor, dar maiales lucrarile decontate si neexecutate si decontate sunt marea problema

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.