Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase se pronunţă în favoarea unei remanieri guvernamentale, care să aibă loc “cât mai curând” şi nu exclude faptul că schimbările ar putea să îl includă şi pe primul ministru.
„Cred că o remaniere este necesară, cât mai curând. Despre cât de profundă ar trebui să fie această remaniere, daţi-mi voie să mă exprim în interiorul partidului”, a declarat Roberta Anastase.
Întrebată dacă se referă doar la necesitatea schimbării unor miniştri din Cabinetul Boc, liderul PDL a arătat că o remaniere profundă “poate să îl includă şi pe primul ministru”.
În ceea ce priveşte varianta unei demisii a premierului Boc, în zilele următoare, Anastase a arătat că nu are informaţii în acest sens.
Asupra eventualei plecări a premierului Emil Boc s-a referit şi ministrul Muncii Sulfina Barbu, care a admis sâmbătă, într-o emisiune TV, că demisia premierului Boc este un act unilateral, însă a precizat că PDL ia în calcul orice soluţie raţională care poate asigura stabilitatea ţării, inclusiv schimbarea actualului guvern.
“În calitate de membru al Cabinetului Boc permiteţi-mi să nu comentez despre demisia sau demiterea primului ministru. Pentru demitere nu avem o moţiune de cenzură, aceasta fiind singura formă prin care poate fi schimbat un guvern. Dar despre demisie, vă rog să îmi permiteţi să nu comentez. Nu am cum să discut eu despre un act unilateral”, a declarat Sulfina Barbu, la B1Tv, întrebată fiind dacă PDL se pregăteşte de schimbarea primului ministru.
În cadrul discuţiei, Sulfina Barbu a arătat că PDL ia în calcul toate variantele raţionale care asigură stabilitatea ţării. Întrebată dacă schimbarea guvernului, aşa cum s-a întâmplat în Italia, de exemplu, poate fi o soluţie, Barbu a răspuns că „este o variantă ce poate fi discutată”, adăugând că „este firesc şi normal să poată fi luată în calcul orice soluţie raţională care asigură stabilitatea ţării”.
Emil Boc a declarat sâmbătă că el ştie ce are de făcut şi nu doreşte să comenteze speculaţiile apărute în ultimele zile, cu privire la demisia sa din funcţia de premier.
„Nu comentez asemenea decizii, sau asemenea speculaţii. Eu ştiu ce am de făcut”, a răspuns Boc, întrebat cum comentează zvonurile cu privire la faptul că săptămâna viitoare ar urma să renunţe la mandatul de premier.
La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să ştie ce anume are de făcut premierul, vizibil enervat, Emil Boc a răspuns: „Fiţi sigur că voi spune în primul rând în faţa colegilor şi după aceea în faţa presei ce are de făcut Guvernul şi partidul, în perioada următoare”.
SURSA: News In

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.