Trei indivizi din judeţul Giurgiu au păcălit mai mulţi locatari din Bucureşti printr-o metodă inedită. Aceştia se dădeau drept angajaţi la o firmă care colaborează cu Primăria Sectorului 5 şi le cereau bani celor care vroiau să monteze termopane „de calitate”. Ca să fie mai credibili, ei foloseau o ştampilă cu stema României de la…Ministerul Culturii.

Escrocii au fost prinşi, ieri, în jurul orei 11:00, de poliţişti din cadrul Secţiei 18. Un bucureştean, locatar într-un bloc din str. Petre Ispirescu, sectorul 5, a sesizat că trei bărbaţi, sub pretextul că sunt angajaţi ai unei firme de montaj structură termopan, cu contract de colaborare cu Primăria Sectorului, efectuează măsurători şi solicită diferite sume de bani. Sumele reprezentau un avans pentru înlocuirea ferestrelor de la apartamente.

toţi de 22 de ani. Ei se recomandau ca fiind salariaţi ai unei firmei şi, după ce măsurau ferestrele, le cereau oamenilor diferite sume de bani.  Asupra lui Alexandru a fost găsită o ştampilă a Ministerului Culturii, precum şi o ruletă pentru măsurători. Ştampila, pe care era vizibilă sigla ,,Direcţia Buget’’, era pusă de escroci pe hârtiile întocmite de mână cu locatarii prin care se confirma primirea banilor.

„De obicei, cei trei se uitau unde sunt blocuri în curs de reabilitare termică. Apoi, mergeau din uşă în uşă iar celor care doreau să îşi pună termopane

duble sau de mai bune decât cele pe care, de obicei, le pun firmele angajate să reabiliteze blocurile le erau solicitate sume de bani care să acopere diferenţa de preţ calculată de ei. În acest fel, credulii erau convinşi să plătească”, a explicat pentru EVZ unul dintre anchetatori.

Unul din locatarii blocului în care au fost prinşi escrocii, a declarat poliţiştilor că, în urmă cu o săptămână, le-a dat celor trei giurgiuveni, în două tranşe, sumele de 900 de lei şi 500 de lei, iar ieri au revenit şi au solicitat încă o tranşă de bani. La auzul veştii că Poliţia i-a înhăţat pe cei trei, doi vecini au mărturisit că au fost înşelaţi, prin acelaşi mod, cu sumele de 2.100 de lei, respectiv cu 610 lei dar nu au reclamat acest lucru fiind convinşi de buna credinţă a „lucrătorilor”.

La Secţia 19 Poliţie se află în lucru trei dosare penale cu acelaşi mod de operare, fapte comise  în  perioada  noiembrie  2011 – ianuarie 2012, existând date şi indicii că au fost săvârşite tot de ce trei. Prejudiciul de până acum este de 4.110 lei. Anchetatorii verifică, însă, dacă girgiuvenii au mai păcălit şi alţi oameni, în acelaşi mod.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia 18 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere. Ei urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.