Deşi aparent nu se pune problema unei schimbări a Guvernului, Traian Băsescu ar avea întocmită o listă cu posibili înlocuitori ai premierului.Traian Băsescu a discutat deja cu patru posibili înlocuitori ai lui Emil Boc. Între ei şi un membru PSD, fostul ministru de Finanţe Mihai Tănăsescu.
Născut pe 11 ianuarie 1956, Mihai Tănăsescu este în prezent reprezentantul României la FMI. Este de profesie economist, iar în perioada decembrie 2000 – decembrie 2004 a fost ministrul de Finanţe al României, în Guvernul Adrian Năstase.
„Ştiu sigur că Mihai Tănăsescu nu este interesat de un post de prim ministru. Aşa mi-a spus prin octombrie, noiembrie şi e un om serios, dacă aşa a spus atunci. În plus, el nu va accepta niciodată o funcţie de prim ministru fără sprijinul partidului din care face parte”, a afirmat Miron Mitrea la Romania TV.
O a doua variantă pentru Traian Băsescu este Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiţiei. De profesie avocat, Predoiu, născut pe 27 august 1968, nu face parte din niciun partid politic.
Opţiunea numărul 3 este directorul SRI George Maior, aflat în funcţie din octombrie 2006. Născut pe 16 noiembrie 1967, Maior este de profesie jurist şi este conferenţiar universitar doctor la SNSPA.
Ultimul, dar cu siguranţă nu cel din urmă, având în vedere faptul că în nenumărate rânduri numele său a fost invocat pentru a prelua frâiele la Palatul Victoria, este guvernatorul BNR, Mugur Isprescu. Născut pe 1 august 1949, Isărescu este economist, academician şi are deja experienţă de prim ministru, după ce a ocupat acest post în perioada decembrie 1999 – decembrie 2000. Mugur Isărescu ocupă funcţia de guvernator al BNR din septembrie 1990.
SURSA: rtv.net

7 COMENTARII

  1. oricare dintre cei enumerati este mai bun decit boc,nu ca as avea ceva cu el,omul este onest dar nu are singe in instalatie,nu a avut nici pe vreme buna daramite pe gerul asta. Isarescu sau Tanasescu sunt variantele super.

  2. Si ca se ne si amuzam,ce ziceti de nominalizarea lui Adrian Nascase ca tot se zice ca a fost cel mai bun premier post lovilitie. Condamnarea de 2 ani si cele care vor veni nu constituie un impediment,dinpotriva,ii imbogaseste c.v.-ul,ca la ilegalistii care daca nu aveau ani de pirnaie in spate,nu erau buni de sefi. ce ziceti? Adriane nici nu sti ce prim ministru poti sa fi!!!

  3. Nu prea mai este vreun om cu capul pe umeri sa vrea sa se bage in mocirla pe care a creat-o Base cu ai lui. Dar, Doamne fereste sa nu ne trezim cu Gabriel Oprea, ca asta abia asteapta

  4. generalu bese-n cisme,facut la apelul de seara,la numaratul obielelor,bocancilor si ciorapilor lipti de tavan,in nici un caz. prea ne-am face de kkt(de parca am fi altfel…)

  5. Ai auzit si tu de apelul de seara??? Dar pe asta nu ai auzit-o,Daca imi dai o barba in coite cite LITERE iti intra in gura???

  6. ce grozavii poti citi halal atitudine neobrazatilor mai abtineti va de la cuvinte porcoase ca va beleste a c t a dati voi de dracu intr o buna zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.