Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare, in dosarul „Trofeul Calitatii”.Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 9 ianuarie cercetarea judecătorească în dosarul „Trofeul calităţii”, instanţa anunţând atunci că se va pronunţa în 23 ianuarie în această cauză, când a amânat pentru luni, 30 ianuarie.
Fostul premier Adrian Năstase a declarat, la ultimul termen de judecată, că este nevinovat şi că procesul este unul politic. „Este o legitate ca cei care câştigă alegerile să facă dosare politice celor care le pierd. Nu am nicio legătură cu ?Trofeul calităţii?”, a spus Adrian Năstase.

Irina Jianu, a doua inculpata in acelasi dosar, a fost condamnata la sase ani de inchisoare.

Dezbaterile in acest dosar s-au incheiat pe 9 ianuarie, data cand pronuntarea deciziei a fost amanata pentru 23 ianuarie, iar ulterior anuntarea deciziei s-a amanat inca o saptamana, pentru luni.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat in Constructii, si de alte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, in rechizitoriul inaintat instantei procurorii anticoruptie sustinand ca simpozionul „Trofeul calitatii” a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase a fost trimis in judecata acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata, spalare de bani in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, sub forma participatiei improprii si in forma continuata, fals intelectual la Legea contabilitatii, savarsite sub forma participatiei improprii si in forma continuata, si folosirea creditului societatii intr-un scop contrar intereselor societatii sub forma participatiei improprii si in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Adrian Nastase a obtinut foloase necuvenite si de la S.C. VERTCON S.A Bacau (societate controlata de inculpata Irina Paula Jianu) in cuantum de 382.172.020 de lei vechi, reprezentand contravaloarea unor materiale de propaganda electorala si alte cheltuieli efectuate in acelasi scop.

SURSA: Ziare.com

 

11 COMENTARII

 1. proces politic,bla,bla.cunoastem placa. ca bombo este perceput ca cel mai corupt politician…8 din 10 va va confirma. pe timpul lui nu misca nimic fara comisionul de cel putin 10% la el dar cum erau multi flaminzi pe linga el care vroiau si ei sa manince…acesta trecea de 50%,uneori era mai mare decit pretul bunului cumparat,cel mai strigator la cer este vinzarea sidex si a petrom. bine,veti sari pe mine cu basescu,flota,pedelacii etc. nu va dezaprob,asteptati ca le vine rindul tuturor,s-a pornit justitica si greu va mai fi domolita,asta le sutul in dos pe care n-il dau ue si licuriciul cel mare. cei mai ipocriti sunt tonta si porumbacu,in fata spun ca e o decizie politica bla,bla dar in dos se bucura ca doi copii de ce i se intimpla lui bombo.ca sa fiu drept pina la capat,bombo este superbastept pe linga cei doi clovni. partea nasoala cu bombo este ca la recurs va mai lua pe linga cei doi ani,mai are destule procese pe rol,dpdv politic este terminat,asta daca nu cumva…va umbla la purcoiul de bani si va contribui la fondurile pedelacilor,in romanica orice este posibil.

 2. Românii dau de fiecare dată dovadă de un simţ al umorului foarte dezvoltat. După ce au dat frâu liber imaginaţiei pentru a crea sloganuri ce au fost strigate în Piaţa Universităţii, românii au postat în reţelele de socializare mai multe glume care fac referire la condamnarea lui Adrian Năstase.

  După ce fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, pe internet a apărut un banc scurt şi sec: „Nastase.exe”.

  Ceva mai târziu, gluma a fost dezvoltată pe reţeaua de micro-blogging Twitter, cu un rezultat la fel de sec: „Move file to C:Rahova”.

  Alte glume de pe Facebook şi Twitter:

  – Să fie o celulă cu tablouri, da?

  – Au mai ramas 40 de minute până la primul video „Reacţia lui Hitler la condamnarea lui Năstase”.

  – Mai bine să-i dea cu suspendare. Voi stiţi cât ne-ar costa cazarea lui Nastase? Pai el mănâncă numai icre negre!

  – Adi, Adi, Bombonel/Te făcu de râs un chel.

  – Nastase.exe not found.

  – Adrian Năstase: „2 ani cu suspendare e enorm! Dar ce-am facut? Am omorât 3 oameni cu un Mercedes la Timişul de Sus ?”

  – Suntem alături de @victor_ponta în această zi fericită.

  – Pentru cine mai merge în Piaţă: „Trofeul Calităţii/S-ajungă la toţi hoţii”

  – Victoraş, să ai grijă de copii!

  PS. DIN ADEVARUL editia de azi.

 3. Sentinţa dată în dosarul „Trofeul Calităţii” surprinde printr-o oarecare discrepanţă a pedepselor acordate celor şase inculpaţi. Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, faţă de şase-şapte ani, cât au primit ceilalţi participanţi. Aici ar trebui distinse lucrurile.

  Trei dintre condamnaţi aveau, la data săvârşirii faptelor, calităţi oficiale. Adrian Năstase era prim-ministru, Irina Jianu era şefa Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, iar Diana Gasparovici era adjuncta acesteia. Ceilalţi trei erau oameni de afaceri: Bogdan Popovici şi soţia acestuia, Ioana Popovici, şi Mihail Cristian Vasile.

  Mecanismul pus la cale era aparent fără fisură. Sute, poate mii de firme de construcţii erau invitate de către o autoritate a statului, ISC, să participe la un fel de concurs de frumuseţe. Puteai să refuzi? Da, dar cu riscul unor controlae aspre din partea ISC. Aşa că mai bine plăteai taxa de participare, de 15 milioane de lei vechi, şi măcar scăpai de o bătaie de cap.

  Taxa însă nu mergea la autoritatea de stat care lansa concursul, ci la firmele private care organizau evenimentul, patronate de soţii Popovici şi de Cristian Vasile. Iar mai departe, banii au mers în campania electorală a lui Adrian Năstase.

  O achitare pentru absolut toţi inculpaţii era improbabilă şi scandaloasă, pentru că faptele există, nimeni nu le contestă, ceea ce rămâne în joc e interpretarea lor. Acei bani – vreo 8 milioane de euro – s-au strâns, au fost cheltuiţi aşa cum au arătat procurorii, singurul lucru asupra căruia instanţa avea de chibzuit era împărţirea echitabilă a vinovăţiilor.

  În pledoaria scrisă pe care a depus-o la dosar, Adrian Năstase şi-a construit apărarea pe trei piloni: că el n-a ştiut şi n-a organizat nimic, era prea ocupat cu guvernarea ţării, că eventualele vinovăţii depistate de procurori aparţin celorlalţi, nu domniei sale, şi că totul nu este decât un proces cu conotaţii politice. Pledoaria sa pare să fi fost împărtăşită şi de judecătoarea Cristina Rotaru, care a făcut opinie separată. Aceasta a pledat pentru achitarea doar a lui adrian Năstase, dar nu şi a celorlalţi inculpaţi.

  Văzând însă diferenţele de amplitudine a sentinţelor, înclinăm să credem că şi ceilalţi doi judecători au fost întrucâtva influenţaţi de retorica lui Năstase, căci e greu de acceptat ca principalul beneficiar al schemei de extorcare să primească pedeapsa cea mai mică. Din această perspectivă, da, se poate spune că procesul a fost unul politic – dar în sens invers decât cel clamat de Năstase. În ultimă instanţă, politicianul a scăpat cel mai ieftin.

  Liviu Avram este redactor-şef adjunct Adevărul PS. TOT DIN ADEVARUL… banuiesc ca nu o sa ziceti ca asta e ziar bashist…

 4. nici un pesedel,nici un penal,nici-o conserva,intr-un cuvint,nici un uslinos pe aici la comentarii despre bombo? unde este tineretul social-democrat care isi da cu parerea despre orice mai putin cind un mare rechin de la ei este condamnat. ia sa fi fost matrozul…mama,mama,o tineau langa-zdranga impreuna cu haznaua 3 si i-realitatea. asa…mucles!eu mai astept.

 5. Te afli aici: Home » Actualitate » EXCLUSIV! Adrian Năstase și-ar putea executa sentința la penitenciarul de femei de la Târgșor
  EXCLUSIV! Adrian Năstase și-ar putea executa sentința la penitenciarul de femei de la Târgșor
  Autor Andrei Dumitru 30/01/2012 · 4 Comments
  Share via email

  Adrian Năstase în uniforma penitenciarului de femei de la Târgșor

  Adrian Năstase a fost condamnat luni, 30 ianuarie, la 2 ani de închisoare, cel puțin până la recurs şi sentința definitivă.

  Surse din anturajul lui Adrian Năstase ne-au declarat că fostul premier este pesimist în privința recursului, așa că și-a făcut deja planuri pentru cei doi ani după gratii. Potrivit acestora, în cazul în care va fi condamnat definitiv, Adrian Năstase le va cere judecătorilor să-i mute executarea pedepsei la penitenciarul de femei de la Târgșor.

  Principalul motiv invocat de Adrian Năstase ar fi aglomerația din închisorile pentru bărbați, numărul de ouă pe metru pătrat fiind mai mare decât cel de la Cornu. De asemenea, fostul premier are o aversiune față de semnele de circulație, pantofi, perii de 15, perii de 20, bidinele și alte produse care se fabrică prin închisori.

  „Închisorile de femei sunt, de obicei, mai goale, iar muncile mai frumoase. Domnu’ Adrian poate să picteze sau să croșeteze ciorapi și milieuri”, ne-a declarat sursa noastră din anturajul lui Adrian Năstase.

 6. poza cu bombo in roz si pe toace in catavencu de azi. sa ne amuzam daca tot nu mai baga nimeni(uslinosii) comentarii p-acilica.

 7. Nastratin says:
  30/01/2012 at 9:57 PM

  Asta da, ştire! Mai ales indicaţia că el ar fi, de felul lui, chiar nesigur de rezultatul recursului. Super! Ar ieşi o bomboneală de toată frumuseţea! Dar, după câte am înţeles, fapta se prescrie cam prin mai 2012, iar dacă ăştia de la Înalta Curte de Cacialmeală şi Jumuleală muncesc ca de obicei (pe brânci, sărmanii!), ne pomenim că Bombănosul nostru e gata prescris fără urmă de recurs şi jeluială până apucă ei să se convoace. Ce jale ar fi în partidul mult-iubit, ce s-ar mai văicări bietul Victoraş! Că, uite, de-abia l-au condamnat ăştia, imediat a crescut ratingul Pesedeilor, Standard & Pervers le-au dat de grabă “AAA+++”! Bine, Fitch mai face încă fiţe, dar ce se fac bieţii de ei dacă el scapă aşa, condamnat-achitat? Curat murdar, nu? Să vezi drăcie că taman ăsta e planul Mephistofelixului din Cotroceni! Doamne ajută!
  Reply

 8. cica botezatu,din solidaritate de orientare sexuala,este alaturi de bombo… catavencii.ro

 9. 31 ianuarie 2012 la 10:16

  Adrian Nastase vrea sa faca recur-s. De ce? El vrea puscarie cu finalizare, nu cu executare.
  Mihai spune:

 10. oricum majoritatea parlamentului precum5-6 milioane suntapti pentru a intra sub incidenta legii rico.despre ce vorbim ? niciodata tara asta nu va fi altfel,caracterul nostru este in gena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.