Potrivit atenţionării meteorologice de „Cod Galben” a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada 28.01 – 03.02.2012, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 şi -15°C.

Circulaţia rutieră pe raza judeţului Giurgiu se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drum publice.

La această oră, în judeţul Giurgiu sunt mai multe drumuri naţionale şi judeţene blocate, restricţionate sau pe care circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, dintre care amintim:

–         Drumul Naţional 5A – blocat între localităţile Isvoarele şi Mironeşti;

–         Drumul Judeţean 411 – închis între localităţile Mironeşti şi Comana;

–         Drumul Judeţean 412 – închis între localităţile Prundu şi Mironeşti;

–         Drumul Judeţean 412B – închis între localităţile Sterea şi Neajlov;

–         Drumul Judeţean 603 – închis între localităţile Naipu şi Schitu.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu a fost mărit numărul de poliţişti pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene în vederea identificării zonelor în care circulaţia se desfăşoară cu dificultate şi monitorizării traficului pentru evitarea oricăror evenimente rutiere.

Pe raza judeţului Giurgiu au fost înregistrate temperaturi scăzute, între -23 şi -17°C, ce creează condiţii favorabile formării poleiului dar şi ceaţă, în special pe Drumul Naţional 5 unde vizibilitatea este redusă sub 100 metri.

Reamintim participanţilor la trafic ce doresc să călătorească în Republica Bulgaria că în zona de nord – vest a ţării a fost declarată stare de urgenţă şi cod galben de ninsoare iar la ieşirea din România, de la Drumul Naţional 5, pe Drumul Judeţean 507 sunt staţionate mai multe autocamioane, pe o distanţă de aproximativ 7 km, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

Având în vedere că pe drumurile din judeţul Giurgiu se pot întâlni porţiuni de carosabil acoperit cu polei sau gheaţă, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu autoturisme echipate corespunzător, să conducă cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

1 COMENTARIU

  1. Vreme super! Am fost la plaja,m-am bronzat,am facut o baita in Dunare. As dori ca vremea asta sa tina cit mai mult,nu am lemne si carbuni ptr. soba asa ca mai bine la plaja la Dunare.Un cico rece,cu gheata in el a fost nemaipomenit cind am iesit din apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.