Lucrările la fabrica de piese din oţel a investitorului austriac Voest Alpine din municipiul Giurgiu au fost reluate, iar la jumătatea acestui an fabrica va fi dată în folosinţă, transmite Agerpres.

“Investitorii s-au reapucat de treabă, au pus tablă pe jumătate din acoperişul fabricii şi, în luna iunie, urmează să fie pusă în funcţiune”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu. El spune că lucrările au fost întârziate cu un an de zile din cauza constructorului care s-a ocupat de lucrări până anul trecut şi care ar fi luat banii, fără să execute şi lucrările aferente.

Fabrica de piese din oţel este construită la Giurgiu, pe un teren de aproximativ patru hectare, iar, pentru stabilitatea şi asigurarea unei suprafeţe cât mai bune de lucru, fundaţia construcţiei propriu-zise va cuprinde câteva mii de piloni de adâncime, pe care constructorul urma să îi finalizeze până la începutul sezonului rece din 2011.

Valoarea investiţiei Voest Alpine la Giurgiu este de câteva milioane de euro, iar la finalizarea fabricii vor fi create aproximativ 90 de locuri de muncă, urmând ca acestea să ajungă până la aproximativ 180, când fabrica va produce la capacitate maximă.

7 COMENTARII

 1. s-a reintors? asta e bine dar de cind s-a apucat de treaba,trebuia sa fie gata demult. credeti ca in iunie e gata? de ce in iunie? e legat cumva de alegerile locale in care imparatu se va lauda cu gura mare ca datorita lui bla,bla. cum se afla ca localele vor fi in iunie,hop cu voestalpine care asa si pe dincolo,taman in iunie.de vreo 2 ani daca nu si mai bine ne abureste lucica cu investitia asta.

 2. Mai Mustateanule, te inteleg, USL, chestii, dar sa dai crezare lui Lucica? Are dreptate @giurgiuvean, numai noi stim de cand vin astia de la voestalpine.
  Pe de alta parte, Beianu o tine ca surda pe mormant cu chinezii din Fu Jian (sau cum dracu s-o scrie). Astia apasa pe acceleratia declaratiilor ca au auzit chestia cu alegerile… Mai sunt patru luni pline, hai sa nu mai momim giurgiuvenii… Si asa batuti de soarta

 3. au inceput giurgiuvenii sa se destepte,nu degeaba mi-am luat acest nick.nu sunt portocaliu dar cu uslasii nu voi vota in vecii vecilor.asta asa,ca sa se stie.

 4. 16 ani la primarie gropi noroi si saracie. vezi cartierul ramadan. nea luci de la primarie a uitat sa specifice anul si oricum angajarile se vor efectua tot prin coruptie.cunosti pe cineva muncesti nu cunosti stai acasa.

 5. daca tot v-ati desteptat de ce nu vb despre cine a distrus viitorul tinerilor giurgiuveni(În anul 1989 în industria grea şi uşoară din Giurgiu lucrau 36.000 de oameni. Acum au mai rămas numai 2.000. Zeci de mii de familii depindeau într-un fel sau altul de industrie, câştigându-şi pâinea fie în Şantierul Naval, fie în Întreprinderea Textilă Dunăreana, Fabrica de Zahăr, sau ICMUG. )
  http://www.adevarul.ro/locale/giurgiu/S-a_ales_praful_de_industria_giurgiuveana-_Fabricile_care_odinioara_erau_mandria_orasului_au_ajuns_astazi_dezafectate_si_simple_mormane_de_fier_vechi_0_556744360.html#

 6. @I spy.bun comentariu! acum sa dam timpul inapoi,anul de gratie 1990. fsn devine partid-stat si isi anunta participarea la alegeri. 12 ian 1990,prima manifestatie grandioasa,pnt-cd si pnl. am participat ca observator,era ceva cu totul inedit dupa atitia ani de comunism. tv nu transmite ca…e ceata. dupa amiaza spre seara,apar haidamacii condusi de dan iosi cu a lor contrademonstratie. a doua zi,sediile partidelor istorice,devastate,coposu adus cu tabu,petrica nu vrem kent -nu vrem valuta,striga ca disperatu'” s-au demascat,s-au demascat” la giurgiu,muncitorii de la icmug-sng combinatul chimic,prefabricate,devasteaza si ei amaritele de sedii ale celor doua partide istorice,imitind-ui in slogane strigate,pe cei de la imgb” noi muncim-nu gindim”. acum,venind la ce zisesi tu,disparitia intregii industrii giurgiuvene si transformarea ei in fier vechi eu banuiesc ca muncitorii aia s-au pus cu burta pe carte ptr. a gindi,la ce le mai trebuiau locuri de munca? sa o inchei vesel-amar ” basescu si boc sunt de vina”!ps. la sng director comunist-fesenist-pedeserist-pesedist-pedelist- oale si ulcele,tov.nitulescu victor.

 7. perfecta dreptate ai d l giurgiuvean, l am vazut /petrica (Petre Roman) de curand la TV nu stiu ce mai dorea sa spuna despre RETEHNOLOGIZAREA INDUSTRIEI ROMANESTI binenteles din perioada sa de glorie(December 1989- September 1991 – the First Prime Minister of the post-communist government of Romania)nici cum nu vorbea despre lipsa de educatie de toate genrile pe care o avem. m a abaut de la subiectul acestei discutii si as dori sa inchei intr un mod relaxant pentru cei care nu stiu ce scria si striga PETRICA( liderul FSN-ist ar fi inscriptionat pancarte si ar fi scandat urmatoarea lozinca: “Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem ca Roman sa ne f*ta!”). SA DEA DOMNUL SA VINA VOESTALPINE IN GIURGIU PENTRU CA ESTE MARE NEVOIE SI SA RECUNOASTEM CA ESTE O BILA ALBA PENTRU CONSILIUL LOCAL GIURGIU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.