Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, este îngrijorat cu privire la funcţionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu în acest an după ce a fost din nou redus numărul de paturi şi implicit finanţarea va fi mai redusă.
„Am acceptat să preluăm acest spital, am investit 5 milioane de lei în el şi am contractat şi împrumuturi pentru anumite dotări, inclusiv pentru un computer tomograf şi aparatură RMN, dar sunt stupefiat pentru că după ce am avut o reducere de paturi de zece la sută, la finalul anului trecut numărul de paturi a mai fost redus cu încă 16 la sută” a declarat vineri Dumitru Beianu.

El spune că acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt 386 de paturi, ceea ce înseamnă o medie de 2,1 paturi la mia de locuitori în condiţiile în care în România media este de 5,6 paturi, iar în alte ţări europene aceasta ajunge la 8. ‘Probabil că noi, cei din sudul României, ne comparăm cu Africa pentru că niciunde în spaţiul european nu mai există o asemenea situaţie, iar la nivel naţional suntem o excepţie’, a apreciat Dumitru Beianu.

În aceste condiţii, preşedintele CJ Giurgiu spune că vede „nori negri” asupra sistemului de sănătate publică din judeţ pentru că aceste reduceri de paturi vor însemna disponibilizări, externalizarea unor servicii medicale pe care tot locuitorii judeţului vor trebui să le plătească. Dumitru Beianu a precizat că va încerca să discute cu oficialii din Ministerul Sănătăţii pentru că la nivel local nu are soluţii pentru funcţionarea spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. AGERPRES

3 COMENTARII

  1. Am fost in spital pentru un tratament la o ureche si am vazut ca vechea aripa a fost renovata, aratand ca o constructie noua.Insa utilitatile sunt jalnice:dulapuri de fier vopsite, de cel putin 40 ani, un aspirator pentru secretii, cred de productie URSS, din anii 1955, doctora se uita in urechea mea cu o trompita si cu o oglinda pe cap sparta, ce reflecta lumina de la o lampa cu trepied de cel putin 45 ani, iar actiunea a fost in final cu jet de apa calda, dintr-o seringa.Am plecat cu ureche tot infundata.Cand trecem in secolul 21?

  2. Coment 2: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista! Guvernantilor, dati si voi ceva pentru spitalul Giurgiu! E mai greu sa repari decat sa utilezi! O reparatie poate sa dureze luni de zile, pe cand o utilare poate fi facuta in doua, trei zile, cu aprecieri si recunoasteri ale aportului la fel cu constructorul.Veniti si voi cu ceva nou si va vom tine minte toata viata! Apel catre PDL!Multumim!

  3. felicitari domnule BEIANU pt ce faceti la spitalul judetean GIurgiu, sunteti singurul care a facut ceva pentru aceasta unitate Bravo ,Bravo Bravo!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.