Proiectul aeroportului din zona comunei Adunaţii Copăceni ar putea aduce, pentru judeţul nostru, un proiect al unui „metrou uşor” care să lege comuna de oraşul Ruse.

Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean, declara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 19 ianuarie, că această idee ar putea fi pusă în practică în cadrul Strategiei Dunării.

„Sunt un partizan al aeroportului de la Adunaţii Copăceni, mai cu seamă că am semnale că investitorii au început să demareze lucrările la acest proiect.

Pentru metroul uşor există deja studii de fezabilitate realizate de Metrorex SA, de a se extinde linia din Bucureşti către Adunaţii Copăceni”, declara Dumitru Beianu.

În eventualitatea realizării acestui proiect, ale cărui costuri sunt de aproximativ 100 de milioane de euro, metroul uşor nu va deservi cei aproximativ 70.000 de locuitori ai Giurgiului, ci peste 300.000 de locuitori, cât numără oraşele Ruse şi Giurgiu laolaltă, ştiut fiind că locuitorii din oraşul bulgar de peste Dunăre preferă serviciile aeroporturilor bucureştene, în detrimentul celor din Sofia.

4 COMENTARII

  1. azi este 1 aprilie si n-am aflat eu? metroul asta usor va trece pe sub dunare intocmai ca soldatul rus ce mergea sub apa cu tigara aprinsa. se apropie alegerile si au inceput aburelile,beianu asta credeam ca e din alta stirpe decit imparatul. noi nu ne putem kka de foame si metroul usor ne lipsea/ beianule! sa o bagi si de 1 aprilie p-asta,da’cu imbunatatiri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.