Martin Schulz, noul preşedinte al Parlamentului European, a recomandat, miercuri, guvernului român să-i ia în serios pe protestatari, avertizând este periculoasă împletirea sentimentului de disperare cu retorica rasistă şi xenofobă.

„Recomandarea mea către guvernele din toate ţările şi din România în special, dar şi din Bulgaria, însă în România în mod specific, este să-i ia în serios pe acei oameni care au ieşit pe străzi pentru că nu mai au nicio speranţă pentru viitor, oameni care nu mai au nicio speranţă pentru copiii lor şi care merită să fie trataţi cu seriozitate şi cer tuturor (ţărilor – n.r.) să întreprindă acţiuni economice serioase pentru a îmbunătăţi condiţiile zilnice de trai ale oamenilor”, a declarat Martin Schulz într-o discuţie cu jurnalişti prezenţi la Strasbourg.

Socialistul, proaspăt ales preşedinte al Parlamentului European, a recunoscut că „oamenii de pe stradă nu sunt interesaţi despre dezbaterile din instituţia noastră (Parlamentul European – n.r.), pe ei îi interesează viitorul copiilor lor”.

Martin Schulz a avertizat că „este periculoasă combinaţia dintre sentimentul de disperare în legătură cu propria bază socială şi amplificarea retoricii rasiste şi xenofobe despre ţapi ispăşitori. Acesta este cel mai mare şi mai periculos risc pentru democraţie”, a subliniat preşedintele PE.

Situaţia României a fost evocată miercuri şi în plenul PE de către noul lider al socialiştilor europeni, Hannes Swoboda. „Să privim la ce se întâmplă în România, ce se întâmplă acolo reprezintă o opoziţie faţă de măsurile de austeritate. Spuneţi ‘tăierile sunt importante’, dar tăierile nu trebuie făcute pe spatele celor săraci. De aceea se întâmplă ceea ce vedem astăzi în România”, a spus Swoboda.

5 COMENTARII

  1. ce lectie ne da ovreiul asta,adica sa nu mai luam masuri de austeritate ca sa ajungem ca grecia,ungaria sau mai stiu eu cine. ce frumoase lectii ne da socialistul asta. stie el ca socialistii,social-democratii romani nu au nici o treaba cu social-democratia? cei mai mari milionari in euro sunt asa zis social-democratii romani in frunte cu bombo,dip,dragnea,mazarica,oprisan si multi,multi altii. greseala fatala a pedelacilor este ca in situatia asta de criza au repartizat povara doar pe pulime nu si pe clientela lor politica. dar asa au facut toti,inconstientul de mototoliceanu cind ne povestea ca duduie economia,a dat clientelei proprii si celei pesediste(contra sprijin parlamentar)numai lapte si miere contra deficit bugetar enorm.nu accept ca ovreiasul asta sa ne dea lectii de democratie si cam ce ar vrea el sa facem in conditiile de criza. manifestatiile sunt ANTISISTEM,nu neaparat impotriva pedelacilor,nici uslinosii nu sunt fete mari.eu cind aud cuvintul SOCIALISM…fac alergie,am trait 40 ani in socialism,si? ca ce avem acum nu e capitalism,e alta poveste.

  2. Adevarul ca daca am castiga un minim de 7-8 sute de euro ca grecii ne-ar prinde bine situatia lor. Cat despre titlul subiectului este pe urma adevarului, daca s-ar taia de la cei bogati nu de la cei care nu puteau trai nici cu 6-7 sute lei si acum li se cere sa traiasca cu 5-6 sute. Sa se taie de la hoti ,de aia nu ne mai trebuiesc partide la putere . Si repet daca aveam societatea civila pusa la punct in romania aveam alt cuvant de spus mai tot romanul si aveam sa fim altfel informati.

  3. am prieten in Salonic,, giurgiuvene ca tot compari romania cu grecia, anu trecut s-au taiat al 13lea si al 14lea salariu la fel la pensii, si acum dupa ce a cazut papandreu s-au mai luat intre 3-10% in functie de salariu la bugetari, salariu minim 700 euro, mediu 1200, ne mai comparam? Ar fi bine sa fim la nivelul lor, si da este adevarat sunt puturosi s-au invatat sa le pice bani in poala si au noroc cu turismul, restul e pamflet

  4. @Coco.aparatul bugetar a fost superumflat pe timpul guvernarii mototolicene cind duduia economia(cica).au fost infiintate jde agentii in care au fost angajati toate pizduricile si cretinii absolventi preponderent de spirache. in vremea pedelacilor s-au taiat 25% din salarii,au fost multe disponibilizari dar clientela lor politica nu a avut de suferit,au primit comenzi purcoi de la stat.daca nu se proceda asa de gresit,bramburistic,poate ca si la noi ar fi fost un salar decent,sa zicem,ca in grecia.ce va mai fi in conti nuare? dumnezeu cu mila…

  5. corect ce ai zis, absolut corect, dar una e sa desfiintezi agentii inutile sau functii inutile si alta e sa dai medici, profesori sau politisti afara, stim prea bine si cum s-au dat, cine era cu ei a ramas cine nu dumnezeu cu mila, daca se taiau salarii si faceau si reforme adevarate numai comenta nimeni iti spun eu, dar ei prospera si lumea se duce la balamuc, e uite ca nu e chiar asa, s-au mai desteptat cate unii, viitorul e incert fireste dar parerea mea umila, oricine ar veni mai rau ca astia nu cred ca este posibil mai ales acum vazand presiunea strazii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.