Aici ne exprimam comentariile noastre despre REVOLUTIA SMURD. Restul la televizoare!UPDATE :

Ieri toate organizaţiile PDL din ţară au primit o circulară prin care erau somate ca să facă azi şi mîine conferinţe de presă în cadrul cărora să prezinte Priorităţile Ministerul Muncii. Şefii de organizaţii sunt avertizaţi în circulară să trimită apoi la Bucureşti o sinteză a ceea ce au făcut şi mai ales cum au făcut pentru că aceste sinteze vor fi analizate în şedinţa BPN al PDL.

Punctaj

Reformele Ministerului Muncii si prioritati 2012

Pentru a putea intelege mai bine impactul real al reformelor de dreapta ale guvernului este bine sa vedem ce s-ar fi intamplat in Romania daca ne-am fi luat dupa ce vrea USL.

Am facut niste calcule care arata clar ca PSD si PNL sunt grecii RomanieiDoar prin blocarea reformei pensiilor si a legii asistentei sociale, USL ar fi saracit Romania cu cel putin 6,5 miliarde lei.

Acum cand statele europene reusesc cu greu si la mari dobanzi sa mai imprumute bani pentru a acoperi deficitele din bugetele nationale.

Daca ne luam dupa USL, cu certitudine pensionarii nu si-ar mai fi primit pensiile luna de luna.

Daca nu faceam reforma asa cum cerea USL, deficitul bugetului de pensii ar fi ajuns in 2011 la peste 20 miliarde lei. Deci ar fi saracit Romania cu 6 miliarde lei.

Guvernul Tariceanu, cu sprijinul PSD a bagat in faliment sistemul public de pensii si va reamintesc ca pana in septembrie 2008 fondul de pensii era pe excendent, ca in numai in 3 luni sa ajunga la deficit aproape 3 miliarde lei. Poate ca suntem toti vinovati, dar cand PDL a inteles riscurile crizei si a propus solutia reformei, PSD si PNL au fost doar un zid impotriva reformelor.

Daca am face ce spune USL, am risipit in continuare banii fiecarui platitor de taxe din tara asta, pentru a da ajutoare sociale cui merita si cui nu merita.

Reforma asistentei sociale este la inceput, asa ca am doar doua cifre importante: economie de 88 milioane lei la plata venitului minim garantat pentru 2011 si economie de 400 de milioane lei la alocatia de sustinere a familiei in 2011.

Asa pe scurt, daca nu ne luptam sa treaca legea asistentei sociale, am mai fi aruncat pe apa sambetei alte 500 milioane lei, pentru doar 2 prestatii sociale.

Asupra acestui guvern s-a dezlantuit un atac fara precedent ca urmare a dorintei noastre de a reforma societatea si a o aseza pe bazele unor politici coerente de dreapta. Am strans din dinti, am rabdat atacuri populiste. Acum avem posibilitatea sa le aratam romanilor primele efecte concrete ale reformelor de dreapta pe care noi ne-am luptat sa le adoptam.

Noul Cod al Muncii

Cel mai important indicator al efectelor codului muncii este scoaterea cat mai multor locuri de munca din zona nefiscalizata, din zona economiei negre.

La data de 10 ianuarie 2012 numarul contractelor active este de 5.262.918, iar numarul salariatilor activi este de 4.867.264.

Maximul nr. de contracte active inregistrate dupa intrarea in vigoare a noului cod al muncii a fost atins la 29 august 2011 cand am avut 6.418,137 contracte active.

Referitor la Legea Zilierilor, la data de 31 decembrie 2011 din datele de la Inspectia Muncii aveam inregistrate 170.449 persoane care au desfăşurat activitate ca zilieri.

USL s-a impotrivit acestor masuri, iar acum ar trebuie sa aiba curajul sa le spuna public celor care acum un contract legal de munca si toate drepturile aparate, ca ei cei de la PSD si PNL le-au refuzat aceste drepturi.

Reforma pensiilor

Stiti cu cata greutate am trecut legea pensiilor, ce atacuri furibunde a declansat. Si acum vedem rezultate pozitive, in cifre care nu pot fi contestate, ma intreb oare de ce s-au impotrivit cu atata patima?

Cifrele pe care le citesc acum vreau sa le auda si Ponta si Antonescu si poate se vor intreba singuri de ce s-au opus reformei sistemului de pensii.

A crescut media anuală a contribuţiilor de asigurări sociale achitate de asiguraţii individuali, de la aprox. 18 miliarde lei în 2010, la aprox. 26 miliarde lei în 2011.

A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie anticipată parţială, de la 42.911 în 2010, la 24.797 în 201.

A scăzut numărul persoanelor care s-au înscris la pensie de invaliditate, de la 61.905 în 2010, la 29.799 în 2011;

Un număr de aprox.1,4 milioane de pensionari au beneficiat de creşterea pensiei urmare a acordării punctajului suplimentar pentru perioadele lucrate în fostele grupe I şi a – II – a de muncă,

In urma revizuirii medicale periodice a pensionarilor de invalidate un numar de 6.894 de persoane au fost depensionate ca urmare a recuperarii capacitatii de munca.

Ocuparea fortei de munca

La sfârşitul lunii decembrie 2011 rata șomajului era de 5,12% cu 1,85 puncte procentuale mai mică decât nivelul înregistrat în luna decembrie 2010 (6,97%).

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii noiembrie 2011 a fost de 454.978 persoane în scădere (cu aproape 180.000 de persoane) față de noiembrie 2010 când în statisticile ANOFM erau înregistrate 633.476 persoane șomere.

Am avut 41 942 de persoane care au beneficiat de cursuri de formare profesionala, pe tot parcursul anului 2011.

Referitor la anul 2012 am doua mari prioritiati: intensificarea controalelor pe asistenta sociala si politicile de ocupare pentru tineri.

Desigur ca mentinem ca tinte implementarea reformelor si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Primul lucru pe care vreau sa-l spun este ca va garantez ca atat timp cat eu si PDL va gestiona ministerul muncii aici se vor face doar politici de dreapta. Politici de dreapta care sa aduca: responsabilitate sociala, dreptate sociala, stoparea risipei si fraudei.

Continuarea implementarii reformelor si monitorizarii efectelor pe care acestea le produc.

Vom continua monitorizarea efectelor Codului Muncii si evolutia deficitului fondului public de pensii ca urmare a implementarii reformei sistemului de pensii.

Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene prin POSDRU

In 2012 POSDRU trebuie sa ajunga la cel putin 9,2% rata de absorbtie la mijlocul anului. Avem o tinta in 2012 de 2,5 milioane plati euro/zi.

Intensificarea controalelor inspectiei sociale si comisiei superioare de evaluarea a persoanelor cu handicap.

Tocmai pentru ca este an electoral, nu vom mai permite manipularea ajutorului social in scop electoral. PDL este singurul partid care si-a asumat clar stoparea acestor practici care nu fac cinste niciunui partid.

In 2012 intensificam activitatea de control pentru a elimina frauda si erorile, astfel sa ne asiguram ca banii din asistenta sociala merg doar catre categoriile vulnerabile, care cu adevarat au nevoie de sprijinul nostru.

Suntem in plin proces de crestere a capacitatii de control a Agentiei Nationale de Plati si Inspectie Sociala, precum si a Comisiei superioare de evaluare a persoanelor cu handicap.

Am planificat pentru anul acesta campanii de control pentru urmatoarele categorii de prestatii sociale:

A. Beneficii de asistenţă socială pentru prevenirea şi combaterea sărăciei şi riscului de excluziune socială

• venitul minim garantat;

• alocaţia pentru susţinerea familiei;

• ajutorul pentru încălzirea locuinţei;

B. Beneficii de asistenţă socială pentru susţinerea copilului şi familiei

• indemnizaţia pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie

C. Beneficii de asistenţă socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale

• alocaţii pentru persoanele cu dizabilităţi;

• indemnizaţii de îngrijire

In acest moment, Comisia superioara de evaluare a persoanelor cu handicap este la Sibiu unde finalizeaza ancheta si dupa aceea voi cere sa se deplaseze la Iasi, unde am aflat si noi ca exista probleme cu dosarele.

Vreau sa va anunt ca in acest moment analizam posibilitatea de a demara o campanie la nivel national de verificare a tuturor dosarelor de handicap. Efortul este mare, de aceea trebuie sa vedem daca dispunem de toate resursele necesare.

Cresterea gradului de ocupare a fortei de munca in randul tinerilor.

Policitile pentru cresterea ocuparii fortei de munca sunt prioritatea mea si nu va ascund ca sunt ingrijorata de somajul in randul tinerilor.

Anul acesta lansam prin ANOFM programul „A doua sansa” destinat somerilor analfabeti.Somerii care au maxim 4 clase sau nu sunt alfabetizati sunt o categorie cu un risc mare de excluziune. Vom cupla acest program cu Legea uceniciei astfel incat sa ii ajutam sa deprinda o meserie care sa ii ajute sa isi castige existenta.

De asemenea, anul acesta cursurile de formare sunt tintite catre tineri, persoanele peste 45 de ani si romi.

Toata critica la adresa PDL si a guvernului este populista si neintemeiata.

Stanga a criticat guvernul de dimineata pana seara, dar USL nu a fost in stare sa le spuna oamenilor cum vad ei asistenta sociala, piata muncii, sistemul de pensii, politicile de ocupare, intr-o tara schimbata profund de criza economica mondiala. Singurul lucru pe care il stiu este sa ne critice, fara sa sufle o vorba despre ce ar face ei concret.

26 COMENTARII

 1. se confunda smurd din isu,institutie bugetara cu fundatia smurd a lui arafat,cea care colecteaza cei 2% din impozitul pe venit,donatii si sponsorizari. nu trebuie sa fi fan basescu ptr. a vedea ca se face o confuzie voita,vuvuzelele care nu gindesc ci baga pe nemestecate ce le da haznalele si irealitatea. banutul e la mijloc,adica ochiul dracului dar multi nu s-au prins. ca arafat a avut ideea infiintarii acelui servici in anii 90 este foarte adevarat dar smurd,repet,este o structura ce tine de min.adm.si internelor si nu are cum sa se desfiinteze.voi protestati in continuare si faceti jocul celor care manevreaza in interesul lor banii din sanatate. mai cititi si alte pareri,mai priviti si la alte televiziuni!

 2. @tepes.daca din comentariul meu ai inteles ca sunt portocaliu…nimic mai fals,dar ma rog…ai rabdare ca va veni si vremea cind basescu va plati.eu am citit si alte pareri dar vad ca s-a deviat de la legea sanatatii la conflictul basescu-arafat. in legatura cu iesitul in strada,acolo propunem noua lege a sanatatii sau ce? in toamna vor fi alegeri,prin vot vom schimba daca vrem,chestia cu iesitul in strada,hm…suntem in 2012 nu in 1990 cind ieseam in strada ca aveam ptr.ce. daca atunci,forta strazii facea sa se adopte pct.8 al proclamatiei de la timisoara,toate aceste discutii s.a nu -si aveau rostul,erau altii care ne reprezentau in parlament,altii erau prin deconcentrate …nu a fost sa fie si de aici situatia care se perpetueaza de 21 ani.

 3. @tepes. de curiozitate,ai citit articolul ala de pe un blog? erau niste chestii punctuale care mi-au intarit convingerea ca pe toti ii doare in spate de sanatatea mea sau a ta,ii doare de gologani,inclusiv pe mult laudatul arafat.banii…astia vorbesc!ps link-ul il gasesti la alte articole comentate de mine. citeste-l si zi daca e ceva veridic p-acolo.

 4. cititi proiectul de lege si o sa vedeti ca cei care pierd banii sunt cei mai revoltati,noi cei care platim asigurarile de sanatate la stat suntem tratati daca dam spaga daca nu dai mori cu zile.mai rau decat acum nu poate sa fie.totusi cred ca daca ar exista concurenta calitatea serviciilor ar fi mult mai buna.romanul de rand e intelept si nu se lasa manipulat de profitorii care sa pricopsit din sudoarea poporului.

 5. jidanii la banci,turcii si grecii cu legume si fructe,italienii au luat pamantul si electricitatea,francezii apa canalizare terenuri,arabii comertul si sanatatea[smurd]au facut miliarde in Romania si noi le plingem de mila.noi romanilor nea ramas munca si umilinta.unde este patriotismul si demnitatea noastra se rasucesc in mormant eroii nostrii pacat de sacrificiile lor.VA ROG IERTATINE!

 6. Mai gugustiucilor! Mai schimbati postul TV de pe Antena 3. Stati cu ochii beliti in televizoare si nu realizati ca Traian are dreptate. Daca vreti o schimbare, daca vreti ceva, cereti. Nu asteptati sa va bata cineva la usa si sa va roage…
  Cat despre ceea ce se intampla – n-are nicio legatura cu Arafat. Asta a fost doar scanteia. Sunt nemultumirile si frustrarile romanilor de… 2000 de ani, de la Traian si Decebal incoace.

 7. Maine, duminica, 15 ianuarie, ora 12:00 in fata Prefecturii in sfarsit Giurgiu nu mai este raia si devine parte a Romaniei. Suntem parte a tarii si haideti sa demonstram cu totii ca putem fii uniti si impreuna putem schimba ceva in aceasta tara! Duminica, ora 12:00 in fata Prefecturii Giurgiu!

 8. @nina cimpoeru. si cam ce ati vrea sa schimbati?o gasca cu alta care e hamesita?tusea cu junghiul?sa nu ziceti ca vreti sa-l schimbati pe lucica iliescu si gasca,ca nu cred. maine la 12 in fata prefecturii? sa-mi iau toalele de la revolutie si sa ma imbrac in ele,da’nu vreau sa se mai lase cu teroristi… ca unul(asa se zicea in dec 89) e la primarie si sa nu incurcam naibii,borcanele.

 9. @Nina Cimpoieru

  Giurgiu e raia spoitoreasca pentru ca asa a vrut nea Luci…
  Nu vedeti mai desteptilor ce se intampla in orasul asta??! Hai sa luam atitudine pentru oras in primul rand, lasati-l pe Arafat, sunt oameni mai civilizati care se ocupa de problemele astea.
  In plm traim cu gunoaie, gropi, someri sau in cel mai fericit caz cu 500 de de lei pe luna…
  PATETIC!

 10. Cu cat sunteti platiti bai propagandistilor sa deturnati vointa poporului ? Felicitari Nina Cimpoeru, hai sa demonstram ca suntem si noi in stare de ceva !

 11. „Înţelegerea Niculae-PSD: Eu vă dau banii de campanie, voi îmi daţi statul”. Magnatul Ioan Niculae ar fi fost în stare să regizeze un întreg protest de stradă împotriva PSD şi a candidatului său la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, dacă Ministerul Agriculturii, condus de Ilie Sârbu, nu urma să aprobe subvenţii pentru combinatele chimice pe care le controlează în timpul guvernării PSD-PDL din 2009.
  Sa aibe Ioan Nicolae vreo legatura cu ce se intampla astazi in strada? vezi dosare la DNA, anticipate etc., fratii nu mai au de unde sa fure si se grabesc sa vina la guvernare cu orice chip

 12. Sau poate Tineretul Liberal instiga cel mai mult la iesirea in strada ca nu mai au rabdare si vor sa vina mai repede la ciolan.
  Apropos, cati bani ati dat ultrasilor (sefilor de galerii)sa iasa la o plimbare la drum de seara in Bucuresti mai TNL-istilor

 13. Galeria Stelei, închiriată cu ora la mitingul de la Cotroceni!
  http://www.academiacatavencu.info/actualitate/galeria-stelei-inchiriata-cu-ora-la-mitingul-de-la-cotroceni.html
  Mitingurile declanşate ieri în toată ţara de vestea tăierii capului Marelui Mucenic Martir Raed Sirianul au fost, cu siguranţă, mişcări de protest absolut spontane. Este adevărat că în primele rânduri s-au aflat domni care au făcut Revoluţia din 1989 la f.f. şi numeroşi membri ai PSD şi PNL, dar la fel de adevărat e că îşi lăsaseră cu toţii carnetele de partid acasă. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de faptul că, în numele reformei, ar fi fost sacrificate şpăgile date de ei cu atâta drag doctorilor şi ar fi fost lăsaţi fără asistenţă medicală milioane de frecători de mentă care n-au plătit în viaţa lor un chior la CAS. Ba unde mai pui că, dacă reforma era implementată, nici genialul regizor Cristi Puiu n-ar mai fi avut posibilitatea de a realiza un serial TV după „Moartea domnului Lăzărescu”, serial în care, conform scenariului, la fiecare episod murea alt pacient.
  Printre cei prezenţi am avut bucuria şi plăcerea să îi recunoaştem şi pe membrii galeriei Stelei, nişte băieţi foarte simpatici, care au zbierat din toţi rărunchii, pe parcursul manifestării, de la Universitate la Cotroceni. Sub protecţia anonimatului, unul dintre ei ne-a declarat că, de când Becali s-a făcut un chitros fără pereche şi nu mai vrea să dea bani galeriei, pe motiv că-l face pe stadion „cioban” şi „târtan”, ultraşii o duc foarte greu. „Dom’le, e nasol! Înainte, Jiji mai cotiza şi el ceva, acum dă numai la colindători, pe noi, ăştia, care-i urăm cu carne, cu de toate, nici nu ne mai bagă în seamă. Şi atunci, ce să facem, ne descurcăm şi noi cum putem! De-aia şi suntem aici, oricum Băse e rapidist, aşa că îmbinăm utilul cu plăcutul!

 14. Cine a fost aseară la Cotroceni
  Reprezentanți de la:
  PNL Sector 6;
  PSD Bucuresti si Ilfov;
  Galeriei Peluza-SUD (Steaua);
  Mișcarea Verzilor;
  Noua Dreaptă;
  Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere și în Rezevă.
  Partidului Poporului -Dan Diaconescu
  Mișcarea Violet;
  Occupy Bucharest;
  Organizațiilor ale revoluționarilor;
  La protestul de ieri seară au mai fost prezenți:
  Rares Manescu PNL sect 6;
  Alexandru Marin PNL sect 3; Dan Diaconescu – președinte PP-DD
  Alexandru Năstase – Noua Dreaptă.
  Oana Florea- director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor
  Împotriva Abuzurilor Statului(FACIAS)- patronată de Dan Voiculescu.
  Bogdan Chițu « Bughi », Ion Pavelescu (galeria Peluza SUD);

  Ion Ciochina, Dragos Macovei, Dan Perju – revolutionari din Bucuresti, Ploiesti, Targoviste si Pitesti
  Remus Cernea – Mișcarea Verzilor

  Citiţi mai mult: Cine a fost în spatele mitingului de la Cotroceni. Lista organizațiilor politice care au făcut convocările – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-a-fost-in-spatele-mitingului-de-la-cotroceni-961496.html#ixzz1jW892IM4
  EVZ.ro

 15. Cine a fost la mitingul de la Giurgiu ???????? Lia Oprea si Manuel PSD – PNL istul cu TNL in primele randuri.
  Haaaaaa ha ha !!!

 16. Acesta a fost doar inceputul. Astazi am reusit sa mobilizam 50 de persoane in fata Prefecturii doar cu ajutorul facebook si cateva sms-uri date prietenilor.

  La 50 de persoane am avut si vizitatori: la 12:05 a aparut un echipaj de politie, ulterior au venit si 10 jandarmi care s-au aliniat in fata Prefecturii pentru a o pazi de protestatari si mai multe echipaje de la politia rutiera, politia locala si echipaje mobile de la jandarmi care ne-au supravegheat si sunt convinsa si inregistrat, fotografiat din masini. Am avut si un instigator.

  Maine vom fi mai multi si vom continua sa protestam in fata Prefecturii la 16:30.

  Si inca ceva pentru cei atoatestiutori: nu ne-a trimis nimeni, este o initiativa personala si este liber sa ni se alature orice giurgiuvean care vrea o schimbare in aceasta tara!

  Ganditi-va ca oamenii din Bucuresti si din celelalte orase care protesteaza o fac si pentru binele nostru si pentru binele tau care vrei o schimbare dar stai comod si privesti totul de la televizor!

 17. from @nina cimpoeru vreau sa vad draguta cum il schimbi tu pe Iliescu pe care majoritatea Giurgiuvenilor vor sa-l schimbe.
  De ce pui botul fatuca PNL-ul sa dus la Bucuresti si v-au lasat pe voi PSD-stii sa va miscati in Giurgiu, va doresc iesire usoara

 18. arafat s-a intors si va participa la elaborarea noii legi a sanatatii. s-a gresit de catre guvernanti,a gresit si basescu dar au recunoscut indirect greseala. a gresi este omeneste,a persista in greseala poate fi catalogat altfel. postul asta poate fi inchis de admin fiindca nu-si mai are obiect. sa vedem cum stam cu protestele in perioada urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.