Unul din criticii literari invitati sa ia cuvantul la lansarea cartii poetului Ionel Muscalu a fost poetul, ziaristul, directorul Bibliotecii Judetene si in acelasi timp consilerul judetean, Ion Gaghii. Aflandu-se in conflict de interese intre functii si valente, si patruns de emotia poeziei, poetul Ion Gaghii in luarea sa de cuvant despre evenimentul cultural a ajuns cu discutia la subiectul politic al zilei, acela legat de schimbarea legii sanatatii in Romania. Numai ca, in loc de Raed Arafat, ziaristul Ion Gaghii a spus, de doua oriYasser Arafat ! Dupa ce spune si a doua oara Yasser Arafat in loc de Raed Arafat un om de bine din sala il intrerupe intreband : Yasser ?!?!

Incercand sa dreaga busuiocul consilierul judetean Ion Gaghii ne spune ca nu intamplator a spus Yasser in loc de Raed si ca nu este vorba despre o confuzie, pentru ca nu domnia sa, ci presedintele Basescu ar incerca sa-i dea o imagine de terorist parintelui S.M.U.R.D. asa cum este accea a lui Yasser Arafat si de aceea domnia sa a facut schimbul de nume  spunandu-i doctorului Arafat pe numele terostului Arafat si de a aici sa  o dreaga  incercand sa repare rapid gafa,  dar comitand o gafa si mai mare:

Il anunatam pe aceasta cale pe directorul Bibliotecii Judetene I.A. Basarabescu ,ca Yasser Arafat a fost co-fondator și președinte al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) și din 1993 președintele (rais) Autorității Naționale Palestiniene. Mai mult, in 1994  fost co-laureat al Premiului Nobel pentru Pace împreună cu Ițhak Rabin și Șimon Peres si nicidecum un terorist asa cu confunda pentru a doua oara omul de cultura giurgiuvean Ion Gaghii.

Pentru o informare corecta amintim ca teroristul arab este Omar Hayssam care este diferit Yasser Arafat dar si de Raed Arafat si ca la o lansare de carte persoanele pregatite nu vorbesc despre politica si ca daca domnul Gaghii insista am sa definesc si ce este acela un conflict de interese in viziunea A.N.I. Prietenii stiu de ce !

3 COMENTARII

  1. il stiu pe gaghii de cind era vuvuzela la ziarul pcr steagul rosu si el rosu pina in virful unghiilor. pesedist virulent,mare critic al lui luci iliescu,in momentul cind a primit si el un oscior de ros via cumnatul ujeniuc,a devenit mare liberal si fan iliescu. se considera mare om de cultura(cultura mare,griu,porumb,floarea soarelui)mare „poiet”,era normal sa confunde „marfa cu ambalajul”. are o condamnare de 5 ani cu suspendare dar e in continuare consilier judetean si director la biblioteca judeteana. gaghii,inca un oportunist al vremurilor post lovilutie.

  2. Gaghii? Un oportunist care n-are nicio legatura cu poezia, cultura sau politica. Tipul e un sfertodoct frustrat si plin de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.