Prin PSD se povesteşte că în ultimele luni Marian Vanghelie şi-a pregătit plecarea din PSD, el asigurându-se în primul rând că apropiaţii lui vor face acelaşi pas şi lucrând la mai multe variante politice, de la a merge independent până la a încerca o colaborare cu PPDanDiaconescu.
Discuţiile avute cu Victor Ponta după excluderea lui Mircea Geoană din PSD nu au avut niciun rezultat pozitiv pentru Marian Vanghelie, liderul pesedist refuzând să cedeze la pretenţiile lui Vanghelie.
Potrivit unor surse, Ponta i-a dat cu flit lui Vanghelie atât la cererea privind organizarea de alegeri interne în PSD Bucureşti, cât şi la pretenţiile de reînscăunare a apropiaţilor lui în fruntea unor filiale în care Vanghelie avea până acum influenţă (PSD Călăraşi, PSD Giurgiu).
Mai mult, oamenii lui Vanghelie sunt îndepărtaţi din toate poziţiile mai importante atât din filialele de sector, cât şi de prin primării. Ponta îl menţine în continuare pe Miron Mitrea şef de campanie pentru Bucureşti, între el şi Vanghelie existând un război mai vechi.
Din ce spun unii apropiaţi ai lui Vanghelie, acesta şi-a pregătit deja plecarea din PSD. În discuţiile cu cercul lui de apropiaţi au fost luată în calcul şi varianta înfiinţării unui nou partid, al cărui nucleu să fie format din Vanghelie, Aura Vasile, Adrian Popescu, Oana Mizil, Constantin Chiriţă.
O altă variantă este colaborarea cu partidul lui Dan Diaconescu, mai ales că o parte din structurile şi organizaţiile PPDD au fost puse la punct de colaboratori ai lui Vanghelie. Apropierea de Dan Diaconescu ar putea fi realizată în doi paşi, mai intâi Vanghelie urmând să iniţieze fie un nou partid, fie o mişcare politică, după care s-ar fi realizat o fuziune cu PPDD.
A mai fost luată în calcul şi varianta alipirii la construcţia pe care Mircea Geoană se laudă că o va lansa pe piaţă prin februarie, însă din câte se aude relaţiile cu Geoană s-au cam răcit, şi din cauză că fostul şef al pesediştilor a amânat prea mult ieşirea la rampă cu un proiect concret.

1 COMENTARIU

  1. vanghelie” care este el pa persoana fizica”…se pot zice multe de el,ca e incult,gafeur dar are o mare calitate,chiar este o scula dpdv politic. pontosu se va convinge cit de curind cit reprezenta primarele care este…cind nu va mai fi la pesedea ci la altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.