Mutarea Astrei Ploieşti la Giurgiu, anunţată pentru vara lui 2012, ar putea avea loc mai devreme decât era aşteptată. Cel mai bogat patron din fotbalul românesc le-a cerut angajaţilor să înceapă demersurile pentru acreditarea stadionului de lângă Dunăre.

Oficialii Astrei fac demersurile pentru a muta echipa la Giurgiu încă de zilele viitoare. Informaţia circulă de câteva zile la nivelul clubului, însă nu a fost până acum confirmată oficial. Neoficial, însă, se vorbeşte că Ioan Niculae a comandat mutarea echipei încă din această lună, urmând că primele meciuri oficiale din acest retur să se joace pe stadionul „Marin Anastasovici“, arena pe care joacă în prezent satelitul din Liga a doua. Totul depinde de decizia comisiei de licenţiere din FRF, întrucât stadionul nu are instalaţie de nocturnă şi este nevoie de o derogare pentru a putea găzdui meciuri de Liga 1.

Ioan Niculae a început construirea la Giurgiu a unui stadion modern, de circa 10.000 de locuri, pe modelul arenei „Mardan“, din Turcia. Oficialii Astrei au anunţat că acesta va fi gata în vară. Decizia de a muta Astra mai devreme a fost cauzată, se pare, de atitudinea ostilă a publicului ploieştean din ultimele luni. De asemenea, apropiaţii miliardarului zimnicean spun că acesta are o strânsă relaţie de prietenie cu primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu. Ioan Niculae şi-a anunţat primele intenţii de a pleca la Giurgiu încă din sezonul 2010-2011, punând atunci totul pe seama colaborării foarte proaste cu autorităţile ploieştene. Surse bine informate din Primăria Ploieşti susţin că omul de afaceri ar fi fost nemulţumit pentru că administraţia locală ar fi refuzat să-l ajute cu bani să ecologizeze rafinăria Astra Română, pe care Niculae o deţine încă din anii ’90.

 

Niculae este cel mai bogat patron din Liga 1 şi unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată de Forbes la aproape un miliard de euro. El deţine companii în agricultură, imobiliare, comerţ, turism şi în sectorul energetic.

Datorii la jucători?

O altă informaţie neoficială care circulă în aceste zile în club spune că jucătorii de la echipa a doua, adică cei detaşaţi la Giurgiu, nu şi-au primit banii de salarii şi primele, pe care-i aşteptau chiar înainte de Crăciun. Mulţi sunt nemulţumiţi că au făcut Sărbătorile cu buzunarele goale, vorbindu-se chiar de restanţe de aproape patru luni în cazul câtorva fotbalişti.

3 COMENTARII

  1. nea nelu este cercetat de dna,el si directorimea de la gaz ,ptr.subminarea ec.nationale,asa citii prin presa.ca o fi sau nu pe bune…’om vedea. in legatura cu mutarea astrei la gr,e bine ptr.iubitorii fotbalului,sa vedem daca si dna are ceva parei legat de nea nelu.

  2. s ar putea sa ramina fara echipa la cate probleme financiare are iar visul giurgiului sa vada meciuri de liga 1 sa devina o iluzie si singura solutie sa le ramina tot dunarea giurgiu daca si asta o mai fi a lor adica echipa de futboll a orasului cred ca pina sa si indeplineasca visul o sa treaca ceva timp pe la mititica si sa si scrie memoriile din iran pina la revenirea in romania atra ploiesti prima echipa ce va intra in faliment din liga i va urma pandurii tg jiu

  3. s t i a t i c a la cumpana dintre ani inainte de a se da startul numaratorii inverse ptr primirea si venirea lui 2012 in timpul jalnicului discurs de an nou al primarului l ilescu plin de bilbe d e c i tov primar a fost huiduit la scena deschisa de o parte a celor cateva sute de giurgiuveni si fluierat copios ca la tarla de oi ce sa fie oare un prim semn al de alarma ca locuitorii urbei nu l mai vor sa fie in fruntea orasului lasa ne lasa neeeee pleaca bosorogule nu e primaria ta pleaca hu hu hu i ati cuponul si te du de pensie normal astea au fost unele din sloganuri acoperite instantaneu de focurile de artificii norocul lui no comment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.