Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a sancționat compania Astra Asigurări cu amendă în valoare de 10.000 de lei și interzicerea temporară a activităţii de oferire, negociere ori încheiere a poliţei de asigurare suplimentară de sănătate Astra Medica Bonus până la data îndeplinirii măsurilor prevăzute în Decizia Consiliului CSA.

În urma controlului inițiat de CSA, la sfârșitul săptămânii trecute, la compania Astra Asigurări, care a vizat verificarea produsului de asigurare de sănătate Medica Bonus, au fost constatate următoarele aspecte, care contravin prevederilor legislației în vigoare (Ordinul CSA Nr. 23/2009):

 

  • Informaţiile cuprinse în poliţă nu sunt redactate într-o formă clară, accesibilă şi exactă, astfel încât asiguraţii, potenţialii asiguraţi, contractanţii sau potenţialii contractanţi ai asigurării să fie informaţi în mod corect, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare. Nu sunt definiţi şi explicaţi toţi termenii şi expresiile tehnice/medicale/juridice din cuprinsul contractului;
  • Verificarea prin sondaj a polițelor Astra Medica Bonus emise, până în prezent, a arătat că asigurătorul nu a pus la dispoziţia asiguraţilor, potenţialilor asiguraţi, contractanţilor sau potenţialilor contractanţi ai asigurării informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le furnizeze, pe hârtie ori pe alt suport durabil, prin intermediul unui document distinct sau a mai multor documente, într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul acestor documente.

 

CSA a solicitat companiei Astra Asigurări remedierea tuturor acestor aspecte. Activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliței Astra Medica Bonus va putea fi reluată după ce CSA va verifica îndeplinirea măsurilor dispuse în cazul Astra Asigurări și va emite o decizie motivată în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.