Poliţiştii de frontieră giurgiuveni şi lucrători din cadrul Serviciului A.E.S.P. al I.P.J. Giurgiu au depistat doi cetăţeni români care încercau să introducă ilegal în ţară cantitatea de 125.000 bucăţi petarde, în valoare de 1200 lei.

În noaptea de 12/13.12.2011, între orele 20.00-02.00, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu şi lucrători din cadrul Serviciului A.E.S.P. al I.P.J.Giurgiu au efectuat o acţiune comună, pe sensul de intrare în ţară, pe linia respectării legalităţii importului, deţinerii, comercializării şi folosirii obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, de către persoanele juridice şi fizice.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat la două autoturisme, conduse de cetăţenii români Daniel C., în vârstă de 25 ani şi Marius B., în vârstă de 34 ani, în portbagajul autoturismelor şi în locaşul roţilor de rezervă au fost descoperite aproximativ 125000 buc. petarde tip „Pirat şi Tropic”, în valoare de aproximativ 1.200 lei.

Bărbaţii au declarat că bunurile le aparţin şi le-au cumpărat dintr-un bazar din Ruse-Bulgaria pentru a le comercializa în ţară.

Persoanele în cauză sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără drept. Obiectele pirotehnice şi lucrările penale au fost preluate de Serviciul A.E.S.P. al I.P.J.Giurgiu  în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.